Hjälp med att sänka volvo 240!

Men då måste man väl göra en framvagnsinställning efter?



Svar på inlägget: Hjälp med att sänka volvo 240!



Flytta över hela fjäderbena, går fortare. Framvagns inställning måste göras ändå om man är noga.


Känns nästan lättast då man ändå har tillgång till riktig verkstad där man kan fixa inställningen. Men hur blir det med fjädrarna bak? Måste jag ha spännare till dom eller kan man få lös dom ändå på nå vis?


går ändå tror ja. Ja framvagns inställning måsta du ju ändå göra, hur ska du få bort stötdämparna utan o lossa lagringen??


Okey, får försöka me de Vad menar du?


Var detta jag menade.


Vad är det för lagring?


Topplagring. Sitter ovanpå stötdämparen.


Bakfjädrarna går att byta utan fjäderspännare. Lossa stötdämparna bak då det är de som fungerar som utfjädringsstopp. Hissa karossen och låt axeln vara avlastad. Sedan lossar du bulten som håller brickan som fjädern sitter med nedtill. Då dessa i 28 fall av 3 är sönderrostade så skulle jag se till att ha nya brickor innan jag börjar. Brukar bara bli pulver kvar av dem innan man är klar.


Jag får spana in hur dom ser ut Vet du vart de går att få tag i billiga isf?





De jag behövt har jag köpt på KG trimning till bra pris, men finns säkert på fler ställen.


Oooj..hadde du kollat i "köp och sälj" hadde din sänkning blivit betydligt billigare.


Kikar in där!


Haha, hur du än gör så måste du göra en inställning. Det är att bilen blir lägre som rubbar inställningen, inte fjäderbenen eller fjädern. Dom sitter i samma position som dom gamla men när bilen blir lägre får du en naturlig negativ camber. Dock pratar vi om sänkfjädrar så det handlar inte om många grader. Jag hade skitit i det, volvon är endå så svampig i grunden så du kommer inte märka något. Nu har jag itne skruvat 240 något, men troligast sitter "frambenen" med 3 bult vardera i toppkronan. samt två bultar i botten (om inte hela spindeln är integrerad i fjäderbenet, då byter du hela skiten) Lossa från bärarmarna/spindeln, tänk på att smörja mycket så inga bultar smäller av då det är en gammal bil och troligast har rostat en hel del. Sedan lossar du toppkronan, ha gärna en polare med dig som kan hålla i fjäderbenet så det inte åker ner i backen. Bak är det skitenkelt, där sitter troligast stötdämparen med en bult i mitten. Lossa båda dom från bagaget, hissa upp bilen allt som går, ta ett spett och böj ner bärarmarna och lyft av fjädern. Ut och meka nu !


Det där med framvagnsinställning, jag har kört kapat på alla mina volvo bilar och har aldrig ställt in framvagnen men dom har aldrig käkat däck kört hur länge som helst utan däck slitage, Men på tex min golf 2 och polon så käka den upp däcken skit fort


Eftersom att man ställer cambernvinkeln med dom tre bultarna mot tornet så behövs det göras en hjulinställnig om man inte är rädd om däcken.. End of story.. Och till ovanstående. Även på dina golfar ställer man cambern på bultarna som fjäderbenet sitter i mot spindeln. Du har inte fått tillbaka det rätt och då sliter den snett


Inte fan ställer du camber i infästningen för fjäderbenet, eller har 240 glidspår ?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka