navcentrum, ET mått 850 -93 4/108 saab 9000

har letat runt om olika bultcirklar och mått på fälgar och så vidare och ska köpa ett par fälgar som suttit på en saab 9000 och sätta på dem på en 850 -93a, bultmönstret e ju det samma men stämmer deet värkligen med et måttet, har kollat runt och det värkar ju som det ska stämma men ser ut som djupet e ett annat men det kanske inte spelar någon roll?



Svar på inlägget: navcentrum, ET mått 850 -93 4/108 saab 9000



Jag har sett 9000 Aero fälgar på en Volvo 850 GLT -92 tror jag det var och de såg ut att passa bra på den iaf. Skulle ET vara lite mindre på Volvon än på 9000 så hamnar de lite längre in och då är det ju bara att montera spacer (med styrkant givetvis). Annars om det omvända råder så hamnar de lite längre ut och det skadar ju inte för jag tror inte det skiljer mer än kanske 10mm. M.V.H.


Har sett R-fälgar på en 9-5a... Dock gick det inte att se utifrån annonsen om Spacers använts.


ok.ska testa imorn och så återkommer jag om det funkar


Gammal tråd.. Men detta kan väl inte ha fungerat då det är olika bultcirkel?


förmodligen inte nej... kanske såg fel..


Jag sålde mina fälgar som va 5/108 till en saab 93! Det funkade på den med ett par andra bultar som centrerade sig själv!


finns många som kör med 5/108.. Går ju köpa bultar med flytande kona. som solfilm skrev:)


Lika bekvämt som biltema specers då eller?


Så här fungerar det: Volvo har bultcirkel 4x108, Navhål 65.1, ET 43 SAAB 9000 har bultcirkel 4x108, Navhål 65.1, ET 33 Använder du en volvofälg på saaben kommer den 10 mm längre in i hjulhuset, kan fungera men i värsta fall sätter du dit en spacer. För att förvissa dig att fälgarna har rätt bultcirkel använder du en bultcirkelmätare, se följande annons från blocket som är utlagd av www.infosite.se Bultcirkelmätare: http://www.blocket.se/vi/20522993.htm?ca=11_s Kolla först inna du köper fälgarna. Robban





En gammal tråd men tänkte höra om det är någon som vet vad det är för et mått och navcirkel på en Volvo 850-95 det är med 5-bultat skulle vara tacksam för svar


et 43 navhål;65,1 Enligt min lista iaf (med viss reservation)


Okeej tack för hjälpen


Om jag har fatta det rätt så kan jag köpa spaces som är 50mm om jag har et 43 på bilen och et 38 på fälgarna? Eller är jag helt ute och cykla?


Har du ET 38 på fälgarna skall du inte köra med spacers överhuvudtaget,de kommer ändå att komma lite längre ut redan. Ett lägre ET än orginal gör att fälgen kommer ut och ett högre ET kommer fälgen längre in. Det du får tänka på i ditt fall är att inte ha för breda däck,annars kommer däcken att skrapa i skärmkanterna.


Men det är ju ett lägre et än vad det är orginal på bilen? Och ja måste på med spacers för att ändra bultmönstret hade ja tänkt tänkte att man alltid ska försöka sträva efter bilens orginal et?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka