Navvända plåtfälgar, hur svetsa?

Hallådär! Jag har tänkt ge mig på att navvända ett par plåtisar jag haft liggande några år. Jag har läst en del om hur man ska gå till väga så det är inga egentliga problem, jag har kommit så långt att jag har fått väck centrumet och ska nu balansera och svetsa tillbaks det. Jag mosar dit navet, punktar och kontrollmäter, men det jag funderar på är om fälgen/navet kan slå sig om jag bränner på för hårt med migen när jag helsvetsar kalaset? Ni som är lite mer pro på detta ämne, bränner ni bara på eller svetsar ni lite i taget? Jag antar att det inte är någon fara för det eftersom jag inte läst om det någonstans men jag ville vara på säkra sidan



Svar på inlägget: Navvända plåtfälgar, hur svetsa?



inte för att jag kan mkt om detta men, tror inte centrumet kan slå sig så lätt när de är så böjt och välvt som det är... men jag har ingen aning?


Det har du nog rätt i! Jag har inte svetsat så mycket i mina dar så jag tänkte inte så långt


Jag punktar först på många ställen och punkta alltid som en stjärna typ så typ som när man späner en fälg:) Och sen är det bara svetsa samma där som när man spänner en fälg:) Hoppas du förstår hur jag menar:)


Okey! Yes jag förstår precis, tack för svaret!


Okej bra:) Har alltid funkat för mig aldrig slått sig:)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka