Byta till led i dimljuset

Tjenna! Köpte ett par vita led lampor som jag tänkte ha som dimljus på min Volvo s40 2.0t -98.. Men dom vill inte funka när jag kopplar in dom.. Dock funkar de när jag lödde fast en minus kabel och tog direkt på batteriet.. Vad behövs för att få dom att funka?



Svar på inlägget: Byta till led i dimljuset



Vänd på plus och minus till dom.


Som ovan, LED måste ha + o - från "rätt" håll till skillnad från dina org lampor. Fick göra det på min v70 ja hade innan. Bara testa att byta platts på + o - o se om det hjälper.


Men nu är de så att de är h1:or om jag inte minns fel.. Alltså plus kapel och jord i "botten plattan" av lampan. Men då borde de funka att löda en kapel på plattan och ta den till plus. Sen jorda orginalkapeln på ledlampan som egentligen är plus någonstans i karossen? Eller är jag helt ute och cyklar?


Men hur ser matningen med + och - ut från bil till lampan, kan du inte klippa av o skarva org kontakten från bilen i stället?


Jag behöver inte skala och skarva, för att LED och orginal lapmor ser exakt likadana ut och kontaktarna är lika.. De är bara de att (-) sitter i botten plattan av lampan och då måste jag löda en kapel på den och dra till Orginal strömmen som går till lampan och jorda (+) kapeln på LEDen någonstans..


Varför inte bara byta plats på + och - kabeln = mindre krångel? Förövrigt goolgade jag lite snabbt och fick det bekräftat som alla redan sagt, byt plats på + och - !


De är H3 Lampor... be om ursäkt för de... sök på google så fattar du... (-) = Lampans fot.. (+) = kabeln...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka