Hur grova sliprepor fyller "fillern" ut?

Jag har kapat bort en stor del av plåten (ytterskinnet så att säga) på bakluckan på min VW-buss dessutom kapade jag även dän 2-3cm längst ned på luckan eftersom att det tidigare var dubbelplåt här och det hade börjat rosta mellan plåtarna. Istället såg jag till att skaffa en bit 2mm plåtremsa som var 2,5cm bred som jag böjde till i rätt form och svetsade fast i resterande del av luckan. Sedan tog jag och kapade ur taket på en gammal demokratcontainer som en Volvoentusiast jag känner ändå höll på att skrota ner. jag mätte ut och kapade till plåten så att den precis lagom passade in samt fixade en falsad kant längs ena långsidan och på så sätt var det enklare att få till skarven mellan befintligt ytterskinn och den nya biten. Jag passade även på att kapa bort takbalkarna från 745:an eftersom att dessa hade ungefär samma böjradie som VW-bussens bakluckas form vertikalt och följaktligen gick dessa balkar efter avkortning av längden samt små modifikationer att få dit som förstärkningar i luckan. Jag svetsade dit det nya "skinnet" och drog flera korta "korvar för att värma upp materialet minsta möjliga och på så sätt slippa jobbiga bucklor. Helt slätt blev det inte lik förbannat även om det blev förhållandevis rakt i plåten. Därför försökte jag med hjälp av värme (syrgas/acetylen) att värma bort ojämnheterna och lite lite bättre blev det nog faktiskt. De sista små ojämnheterna har jag försökt att ta itu med genom att bredspackla med Biltemas "2-k standardspackel med hjälp av den bredaste spackelspaden de hade på Biltema. Sedan har jag med hjälp av långkloss slipat ner ojämnheterna och sedan lagt på mer spackel, gjort samma sak igen osv. När jag kände mig hyfsat nöjd så penslade jag på två lager med 2-k sprutspackel. Detta lager har jag klossat ner med samma långkloss fast med 180-papper denna gång. Sedan har även den sista proceduren upprepats några gånger. Nu är frågan, hur pass grova sliprepor kan den så kallade slipgrunden fylla ut? Just nu har jag ju som sagt var kört med 180-kornig långkloss. På några ställen har jag slipat ner så pass långt att jag har kommit ner till plåten och vill därför inte våtslipa skiten eftersom att då kan det börja rosta på dessa plåtrena ytor. Hur ska jag göra nu? Våtslipa det jag kan och sen skaffa finare papper till långklossen för de övriga ytorna? Jag verkar ha lyckats hyfsat bra med plåten, mindre än 1mm spackel över hela ytan.Svar på inlägget: Hur grova sliprepor fyller "fillern" ut?hasa av spacklet med 240 papper,sen lite grund på dom plåtrena ytorna,sen lägger du slipgrunden/fillern..vattenslipa beöver du inte tänka på,det gör man ju bara på en lackad yta om du vill polera till högglans.


Okej men då kör jag med 320-papper för säkerhets skull och sen på med grundfärgen


Just när jag riktar större grejer sådär så kör jag med 40 och går sedan över till 80, 180 och vid behov 320 innan slipgrund. Beror lite på ifall jag kör med slipgrund som man blandar till själv eller färdig sprayburk! Tex färdig på sprayburk täcker så pass dåligt

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka