En idé om att montera USA-blinkers 740 -90?

Hej, här kommer ännu en USA-blinkers-tråd! Sitter här med ett par fina USA-blinkers till min 740 -90 års modell, är väldigt sugen på att använda dessa då det grymt snyggt ut! Som kanske dom flesta vet så passar dom inte rakt på utan man måste modifiera lamphållaren, eller reflektorn kanske det kallas? Då är det nog så att man måste sätta fast dom med lim eller skruv om jag inte läst fel? För att det ska vara lagligt så måste man ju ha ett parkeringsljus samt blinkers. Så vad tror ni om jag försiktigt skär bort plasten på usa-lyktan och gör likadant på mina orginalblinkers, och därefter limmar fast usa-plasten på min orginala lamphållare? Då har jag ju både parkeringsljus och blinkers plus att den passar rakt på utan massa modifiering i varken lamhållare eller bil, eller hur? Ett till plus är ju att parkeringsljuset "stör" inte blinkersen (så att den syns dåligt t ex) då det finns en skiljevägg mellan båda ljusen i orginallamphållaren! Vad tror ni om min idé? Kan plasten gå söndel lätt om jag skär bort den från lamphållaren i min usa-blinkers?



Svar på inlägget: En idé om att montera USA-blinkers 740 -90?



då mister du ju hela idén med usa blinkers meningen är ju att hela blinkersen ska glöda jag kör med amerikanska på mi 940 och har gjort så att jag använder den stora 21W lampa som blinkers sen har jag kopplat in ett glödljus från extraljus som glöder orange bytte bara till vit lampa i den till besiktningen sen gick den igenom och ja du måste kapa sönder hela "original infästningen" på bilen för att få dit dom


Blir ju riktigt snyggt om man gör som du säger, dock så är det ju inte lagligt. Tänker inte byta glödlampor varje gång bilen ska besiktigas, jag är nöjd bara så länge jag kan använda det amerikanska blinkersglaset.


men kör med vitt glödljus bara så är det lagligt då lyser det vitt framåt och blinkar orange


Det går att göra som du säger. Har dock hört om folk som lägger delarna i frysen så lossnar glaset från reflektorn. Vet dock inte om det verkligen funkar. Men det är ju bara att testa. Så slipper du risken att kapa sönder något som inte ska gå sönder


Lossnar glaset? Då borde de ju ramla den en hel del glas varje vinter med -18


Manfår ju bända lite med en mejsel lr en kil såklart. Det ramlar ju inte av. När jag jobbade med att bygga demo kartor på kakel till k-rauta så gjorde vi så när vi skulle byta ut kaklet. Frös hela kartan och tog sen en mejsel så lossnade kaklet. Och det var fastsatt med silikon.


Eller så använder du sockeln som är till för lyktan och använder en sån här lampa så är alla problem borta http://www.diodhuset.se/diod-led-lampor . p-s1%2F121


Borra i en 5 watts glassockel lampa precis vid reflexen brukar finnas en gjutring på baksidan mot reflektorn sett, så får man reflexen att bli upplyst på sidan av blinkersen och vitt framåt. Blir väldigt bra tycker jag och även godkänt på besiktningen, vitt framåt orange på sidan. Ett förslag bara.


vadå ska han ha en lampa glöda vitt framåt och sen en till orange vid reflexen? du får ju knappast in en lampa där :o och angående det där men att poslampan ska släckas när du blinkar så behöver den inte göra det! gör den det när du har vanliga blinkers eller? vill inte låta grinig eller så men det enklaste är ju att borra in en vit 5w lampa som glöder positionsljus och en 21w lampa i original där den blinkar! så klart och lagligt





Jag gjorde så på 940, tar man en lamphållare från en bil som har sån för glassockel typ v70, golf 4 och använder, de är trångt där vid blinkersen men de blir bra på utsidan. Lampan hamnar då bakom reflexen så den lyser åt sidan genom reflexen och vitt framåt. Syns lite dåligt men man ser lampan lyser där i blinkersen.


jaa det lär ju bli jävligt trångt men verkar ju funka


Japp man lär se till att lamphållaren inte sticker ut bakåt mot skärmen för mycket.


Hur gjorde du för att få blinkersen på plats? Var det slip och lim som gällde?


Nej en karosseri skruv en sån med grova gängor och karossbricka skruvat ner i blinkersen precis längst fram vid skärmen, sen borra hål i flärpen på blinkersen för att dra en kabel och på så vis knyta fast den i stången som man skruva fast batteriet med, lika på andra sidan fast då drog jag sladden runt spolarvätslepåfyllningen. Då kan man fortfarande få lös den om man ska byta lampor.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka