Svart färg blev grå istället??

Hej, ska lacka lister och rutbågar på bilen svart, jag lackade ena sidan för ett par veckor sedan och då var det bra väder hela tiden, men vindavisarna (var röda som jag mattade ner ytan på) blev nästan lite gråaktiga nu, ser inte alls bra ut mot den mörkare ytan som är runt om vindavisarna, men jag tänkte att jag hade på för tunnt med färg så jag fixar det när jag lackar den andra sidan, sagt och gjort, men dom blir lika gråa nu, men idag har det regnat hela dagen och en tanke är om det kan ha med luft fuktigheten att göra... Men vad kan det bero på att det blir så grå aktigt, för runt själva rutbågarna blev det mycket mörkare. Jag använder hagmans matt svarta och den har jag lackat mycket plast och diverse detaljer med ett bra resultat, alltså mörkmatt svart och inte ljussvart som det blir nu.... Jag provade även med biltemas plast färg och den blir lika "ljus" den också. Mvh Jonas:)



Svar på inlägget: Svart färg blev grå istället??



Jag tror det har med luftfuktigheten att göra, har fått samma problem förut när jag målat ute på sensommarkvällar när solen har gått ner = börjar bli dagg och skit. Såg det efter jag målat på färgen och tog då in det jag målat i värme istället, när det var torrt sen så såg det bra ut i mitt fall. Men det kanske bara var för jag tog in det, vad vet jag. Prova lacka inomhus om du kan istället så kanske det blir bättre





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka