Omkoppling av bromsljus volvo 740?

hej! Går i tanken att koppla om bromsljuset på 740in men undrar hur gör man det bäst? vill ju ha 3 bromsljus på vardera baklyckta! tanken är att "ta bort" dimljuset bak och koppla om så den går på bromsen och positionsljuset bak. är det bara att dra en kabel bromgivarn vid bromspedalen som känner av när man trycker på pedalen och löda fast kabeln på lampan (en sånhär lampa med 2 trådar) och sen nästa kabel från positionsljuset till "nya" bromsljuset och sen en jord från lampan till karossen? Ursäkta mig om det är rörigt skrive! finns det enklare och bättre sätt än vad jag har gissat mig fram till hur man gör? MVH Lillen!



Svar på inlägget: Omkoppling av bromsljus volvo 740?



Jag drog bara kabel mellan "hållarna" på bakljuset och stoppade i 21/5w lampor i alla och stoppade i större säkring.


Tror jag förstod det, testar det imorrn


Ta ett par 21/5w hållare på skroten. klipp bort benen som ligger emot plasten. löd dit nya kablar och skarva dit. Jag la iofs bara trådarna under den ordinarie socklen så slapp jag skarva i orginalhärvan. snyggt med 4st 5wattare på vadera sida. ta en sockel från tex mätarhuset och peta in en lampa i 'yttersidan' på klossljuset längst ut. Du får dock bara 3 bromsljus. Men snyggt är det.


jag har lite att hålla på med imorrn märker jag





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka