Köra med en blåljus ramp?

Hej, har hört många olika versioner om vad som gäller om polisramp på bilen. Vissa säger att man får köra med den bara den inte är inkopplad, andra säger att man måste täcka över den, och vissa säger att den måste bort helt, vad gäller igentligen? [/url]



Svar på inlägget: Köra med en blåljus ramp?



Det bästa är nog om du kollar med självaste laghållaren dvs polisen..personligen tycker jag enbart att det ser töntigt ut


Frågan är vad i helvete man ska med en blåljus ramp till. Varför vill man ha det? Till frågan, rent juridiskt omnämns den blåljus som larmanordning. Vilka används av utryckningsfordon. Hittar inte så jätte mkt just gällande monteringen. Men i en författningssamling från vägverket daterad 2003 står följande. "Larmanordning skall finnas på utryckningsfordon och får inte finnas på annat fordon. Larmanordning består av lykta och ljudanordning." Sen står det även massa annat om undantag och liknande från regeln om att den måste finnas monterad. Hurvida det rör sig om föregivande av allmän ställning att ha blåljus monterat utan att använda det kan jag inte svara på. Det är dock högst troligt att du bryter mot någon lag när du har det om fordonet inte är registrerat som utryckningsfordon. Du får däremot ha varningsljus på bilen, dvs oranget ljus.


Jajjemen, tack för svar! mest troligt monterar jag bort den. Men vill ändå veta ifall jag får köra med den. Men som du säger så mest troligt inte!


Du får icke ha nån form av ljus i rött eller blått så det är bara och ta bort den innan du blir stoppad och bötfälld.


Ljus nej! Det var en artikel på aftonbladet om jag vill minnas rätt där en kille hade gått fri från att just ha gjort sin bil precis som en polisbil. Dvs, bilen får se exakt ut som en polisbil, men du får inte utge dig för att vara polis. Alltså inte försöka stoppa någon eller har blåljusen igång. Försöker hitta artikeln!


Vill minnas att det inte heller får stå "POLIS" på bilen..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka