Lacka eller rolla ?

Jag ska lägga på färg på 240 nu men jag har ingen aning om jag ska kompressor lacka eller rolla ? Jag har inte gjort något av de sakerna tidigare och som nybörjare vilken får man bäst resultat av ? Och går det att använda denna färgen till båda ? http://bilfarg.se/p_3826/industrifarg-1 . a--5l.aspx Eller går det lika bra med denna http://www.biltema.se/sv/Bygg/Farg-och- . arg-36711/ Och om man gör som den här killen när man sprutar blir det inte rinningar då ? http://www.youtube.com/watch?v=r1IK0xTyua0



Svar på inlägget: Lacka eller rolla ?



gör du som den killen får du top resultat ... men du ska veta att det ligger MÅNGA timmar bakom underarbetet när jag har målat har jag kört med biltemas två komps lack, kostar 245kr litern nu Du kan måla med industrifärg också, men lägger du mer pengar på bra färg får du bättre resultat också. Glöm nu inte att underarbetet är 99% utav allt jobb och även om du gör som han i filmen kan du få rinningar, beror ju på hur duktig du är mer sprutan


okej jo jag förstår att han är riktigt duktig på det där men vad tror du får bäst resultat rolla eller spruta när man aldrig har gjort något av det tidigare ?


spruta den ... absolut köp dig en biltema spruta ( om du inte är så kräsen ) och va väldigt noga med underarbetet så blir du nog nöjd vad är det för färg du ska måla den i ?


okej det blir nog nån mörkblå halvmatt hade jag tänkt men jag har en kompressor och spruta men den är bara 25l är det för klent ? och kan man vara ute när man lackar den ?


man kan va ute och lacka, men det kan komma flugor och annat skit i lacken då vet inte om de är för klent.. låter lite klent, kör själv med 250liters kompressor


okej hur mycket kan en sån kosta ?


Om jag använder min 25l kompressor och med denna http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Tryckl . ter-17181/ och http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Tryckl . re-175010/ denna ute i kanske 20 grader går det tro ?


kan nog gå bara att prova ! blir de skit är de bara att slipa ner och göra om


okej tack så mycket för svaren en sista fråga bara hur många sekunder kan man hålla på så att inte kompressorn får jobba hela tiden för jag läste nån stans att den inte skulle gå konstant eller spelar det inte så stor roll om man har vattenavskiljaren och tryck regulatorn ?





Vad menar du med "inte ska gå konstant"? Lackar du normalt sett så är det nog inga problem. Bara du inte lackar i ett enda svep..vilket man liksom inte gör i alla fall.


okej så det spelar ingen roll om "motorn" går på eller om man kör på den uppladdade luften ?


Nej. Men för ett bra resultat så kan man ju vänta lite mellan "svepen", så att du mitt i ett svep inte får slut på luft.. Edit: Det är nåt man får en känsla för med tiden.


okej men om det är ganska kallt typ 15-20 grader tar det bara längre tid att torka eller vad blir det som inte är bra med det ?


Beroende på färgtyp så kan väl allt möjligt hända vid fel tillfällen. Den kan bland annat resa sig, vilket inte är så snyggt kanske. Någon får såklart rätta mig om jag har fel med mitt påstående.


Rolla blir bara inte snyggt, satsa på riktig lackering istället Någon gång måste vara den första. Se till att du har ett bra underarbete och att du späder färgen rätt. För tjock färg = appelsinskal och för tunn färg = Stor risk för rinningar. Rekommenderas även att mellanslipa med mycket fint papper mellan lagren Men slutresultatet blir mycket snyggare med riktig lack!


okej kan den här färgen fungera http://bilfarg.se/p_3826/industrifarg-1 . a--5l.aspx eller behöver man blanda ut den också ?


den funkar, men du får ju inte samma resultat som med riktig billack.. du kanske kan behöva blanda ut den beror på hur tjock den är


ifall du ska köra med inters produkter, så hade jag tagit en 2komponent polyrethane färg, blir mycket snyggare, enligt mig och hårdare, en komponent behöver mycket syre för att torka för att den ska torka ordentligt, blir aldrig den riktigt hårda ytan på färgen.... om du skulle nu köra på polyrethan färgen, så späd ut den soppas när du sprutar att du får en fin sprutbild, duscha på färgen på bilen lite lätt från lite längre avstånd, sen rök en cigg eller nått, så rinner det inte sen när du sprutar den ordentligt .... jag målar dagligen med industrifärgen, bla internationals produkter


tips på bra industrifärg färg till bilen är tikkurilas temadur sc 80, blir skit fint med den





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka