rails på 9-5!!!

är det någon som vet hur man tar av railsen på saab 9-5? tänkte lämna in dom på lackning!!



Svar på inlägget: rails på 9-5!!!



Loss med inredningen, de dras med muttrar innefrån...


du behöver bara lossa lite på taket dä skruvarna sitter. skit enkelt..


Takbåge 5D Demontering: Beskrivningen nedan visar vänster sida. 1. Demontera solskyddet. 2. Demontera a-stolpeklädseln som är fäst med clips. 3. Ta bort takkonsolen och demontera kurvhandtagen fram och bak. 4. Lossa b-stolpeklädseln som är fäst med clips. Lyft stolpklädseln ur lufkanalen och lägg den åt sidan. 5. Demontera den bakre takavtäckningen. 6. Ta loss d-stolpeklädseln. 7. Demontera avtäckningen mellan c- och d-stolpen. 8. Lossa c-stolpeklädseln i överkant. 9. Demontera lastnätsfästena. 10. Lossa clipsen som håller innertaket i bakkant genom att vrida det 90° och dra ned det. 11. Dra försiktigt loss taket från dörrtätningslisterna. 12. Böj ner taket så att muttrarna för takbågen blir åtkomliga. 13. Ta bort muttrarna (4 st.) som håller takbågen. _________________________________________________________ Observera Var försiktig så att inte muttrarna faller ner i något hål i karossen. _________________________________________________________ 14. Lyft försiktigt bort takbågen. Vill du ha bilder med ?? Monteringen är helt enkelt bara tvärt om. EDIT: La in bilderna från WIS med.


Tänkte väcka tråden till liv igen och ställa några frågor till er som gjort detta. 1. Hur ser det ut efter man demonstrerat? Hål, läckor fula märken. 2. Finns det något man behöver köpa till i efterhand för att få det snyggt? 3. Är det värt mödan? Är tacksam för alla svar, vill bli av med mina då jag tycker det är snyggare utan och bilen ser lägre och renare ut utan. MVH Lägermark





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka