Styling o regler

Hur får man inte styla bil te.x får man tona fram lamporna? Vad finns det för regler o lagar på styling?:p



Svar på inlägget: Styling o regler



Mängder, ett hett tips är ju att inte tona framrutan eller förar-rutorna... Då åker du dit direkt på besiktningen. Sen huruvida tonade lampor går igenom beror lite på hur de är tonade, baklamporna på en bil måste innehålla reflexer...


Man får INTE tona framlamporna! Man får inte modifiera något som är E-märkt! Sedan så kan du ha tur att SBP inte ser det eller inte bryr sig! Tonad framlampa=Otillåten modifiering på SBP! (Då låg det gul toningsfilm på)


Man får inte tona lyktor, varken med sprej eller film.


Du får inte ändra på något alls som har med säkerheten att göra till att börja med. Sen är de så att även om besiktningen godkänner dig och polisen stoppar dig så kan du få ombesiktning och böter så du inte blir sur för att den blev godkänd Ta som ett exempel, hela din vindruta är ett stort nej att sätta dekaler på. Du får inte ha sugproppar heller som en gps på insidan om man ska vara riktigt strikt.


Vindrutan får man ändra på... Du får sätta vad du vill sålänge det inte kan skada andra. Regeln är att man drar en linje från solskyddet och allt över det är godkänt samt under ratten men det får inte finnas nåt i siktfältet.


Var god och tala om det du lärt dig till Hässleholm också då de ser ut som du är besiktningsman. Men jag vill ha en länk bara så man har de på papper med. Vore väldigt snällt av dig.


okej tackar så mycket


får man tona baklamporna?


nepp





Totalt fel. INGET får appliceras på E-märkt vindruta, dock ser bilprovningen mellan fingrarna oftast om det är bra/fint gjort & inte inskräcktar på säkerheten. Finns ingen regel ang detta du skriver. dock finns det ett muntligen godkännande.


Fel. Här är lagen... http://www.bilnavet.com/graphics/siktmall.jpg Det är den som vi utgår från.


okej tackar


Tona baklamporna går om man inte tonar hela lampan....som på volvo 240, tonar man bara den övre raden å lämnar den undre raden då har man fortfarande reflexer i undre raden.....funkade på min bil, har eperimenterat med mycke saker genom åren, hade även en fet dekal i framrutan på min golv 3a, tror den var 24 cm hög, besiktningen ville sätta 2a å jag sa åt killen att sätta sig i bilen å luta sig bakot (jag ligger nästan å kör) å jo han släppte igenom mig så ja slapp 2an....så de finns knep å gå förbi lagens långa arm, som på raggarbilen, sökaren får inte vara inkopplad, lägg en dold knapp någonstans i bilen en on off å ljug att nä fan den e inte inkopplad neonrör eller dioder får man inte ha, men med en on off i bilen så får man ha allt bara inte farbror blå ser dig


Du får iaf inte tona baklampor, hur många radar du än lämnar.


min volvo gick igenom besiktningen i flera år med tonade bakljus...eftersom bara ena raden var tonad så hade jag ändå reflex i andra delen....förklara då varför den släptes igenom, nye ägaren har inget strul han heller å få de godkänt så


Att länka till en icke statlig sida för svenska regler är fel :-) jag vet vad reglerna säger & det är vad jag skrev innan


Vad som släpps genom besiktningen och vad som är lagligt är (tyvärr(?)) två helt olika saker.


Den bilden är snodd från bilprovningens handbok.


de som släpps igenom å de som e olagligt är olika saker jo....de kan ja väll hålla med om...golfen ja hade hade en alu vinge på taket, en låg rackare, fick ta av den var gång ja besiktade då den kunde uppge skada om man körde på någon...satte alltid dit den efter godkänd besiktning å blev stoppad någon gång av farbror blå å dom sa att nä den där den ligger ju så nära taket så den e laglig....så i mina ögon så är lagen lite knepig. likadant med dom där bakljusen jag pladdrade om, besiktningen sa att dom var lagliga, polisen sa lika dant, för jag frågade dem.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka