316i sedan ljuddämpare/japsdämpare??

Hej Jag har en 316i sedan 1.6a. jag tänkte beställa en japsdämpare till min kärra fast vet inte vad det är för diameter på min originalla avgassystem/ ljuddämparen som jag har. Alltså ingångens diameter. Vet nån hur man mäter sånt eller kan jag ta bort min original ljuddämparen och sätta en japsdämpare utan att behöva mellan rör eller sånt? Behöver verkligen hjälp med det där!! Blir det för myckte ljud om jag bara tar bort ljuddämparen och ersätter med en slutrör?



Svar på inlägget: 316i sedan ljuddämpare/japsdämpare??



bara att handla oavsett diameter, låt sedan någon som kan svetsa ihop det. att ersätta ljuddämparen med rakt rör brukar låta puffigt och blöddrigt


Okej tack så mycket


Jag byggde egen ljuddämpare bak te min 316 ! Orginal röret är ca 2"


ja köpte hem en dämpare från K2MRacing, 3" in och 4" ut. Bytte bara ut själva slutdämparen, blev riktigt gött ljud! Inte alls för "mkt" om man anser de kan bli jobbigt


Ska du montera en dämpare med större inlopp är en stegmuff från dina 2" upp till önskad diameter, tror att dom vanligaste då går upp till 2,5" (rätta mig om ja har fel) Men iomed att du bara har enkelrör på din blir de ju snuskigt billigt att bygga nytt ända från katten, och känner du även någon som är duktig med svetsen så är de inget att tveka på, låter mycket goare än om du bara byter sista:)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka