Extra ljus blir svaga när ström till övriga bilen är på

tjenna . köpte mig nyss ett par extraljus med 55 w lampor i varje . jag kopplade in dom å så satte på dom så lös dom starkt sen sjönk dom i styrka å sen höjde i styrka igen så höll den på så . nu startar jag bilen och har övriga belysningen på så sjunker extraljusens styrka å sen när man sätter på kylfläkten ( el fläkt) så lyser dom som vanligt helljus vilket inte är så bra på bilen min å sen när bas å slutsteg speloar så lyser dom som positions ljus . allt är en endast ''test kopplat'' så inget relä är draget .utan jag har bara tagit ström från en tom källa å satt en ström brytare å sen direkt till ljusen . kan de vara fel tjock lek på kablar eller dålig jord eller måste det helt enkelt vara relä mellan ? tack för svar MVH RonnieSvar på inlägget: Extra ljus blir svaga när ström till övriga bilen är påAtt de varierar i ljusstyrka när du har motorn avslagen kan bero på dålig kontakt, men det är ju inte säkert att strömbrytaren tål den ström som ljusen drar. Om man kopplar in tex extraljus lite snabbt med diverse enkla anslutningar så uppstår lätt dålig kontakt och flera saker kan göra att det inte fungerar bra, då är det lite svårt att säga exakt vad som är fel. Vilken "tom källa" tog du strömmen ifrån? Koppla loss extraljusen i nuläget. Starta motorn och mät vilken spänning det är direkt på batteripolerna när motorn går på tomgång och endast halvljuset är påslaget. Öka sedan motorvarvet till 2000 varv konstant och slå igång kylfläkten+kupefläkt, mät igen vilken spänning det är på batteripolerna. Det är bra att göra en sån här mätning för att veta att batteri+generator fungerar som det ska, då kan man sedan gå vidare i felsökningen.


vet inte vad den kabaln vart till . vart vart en reserv kabel om porr ljus ska bli inkopplat eller något annat som kan behöva ström . ska te vara samma spänning hela tiden eller vad menar du ? denna bilen har ätit batteri . sitter 2 nya tudor batterier i som börja användas för typ 2 månadersedan . nu börjar dom redan bli trötta .. men ska dra lite grövre kablar å göra riktiga jordar å ''testa'' med tröm från generatorn å se om de blir något bättre tack för snabbt svar !


Gör nu som du har fått råd om att mäta spänningen över batteriet när bilen är av avstängd och även med bilen igång och med typ 2000varv , både utan fläkt och allt igång och sen med allt igång. Så ser man om generatorn är paj, och så skriver du här vad du fick för värden, ingen ide att vi försöker gissa oss till vad felet kan vara före du gjort detta. Sen så måste du ha ett relä mellan strömkabeln och batteriet och även en säkring, som sagt du kan inte bara koppla in en brytare till 110w extralyse och tro det ska fungera, den kanske är konstruerad för att tåla en tiondel av det, du kan däremot koppla in väckningen till relät genom brytaren. Och dom 2 st nya Tudor batterierna är nog inte paj, ladda upp dom bara med batteriladdare så ska dom fungera, dom är nog bara tomma helt enkelt.


som sakt de är bara test kopplat . relä skulle bli in kopplat senare . jag mäter upp spänningen senare å skriver i kväll vad jag fick för värden . tack track

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka