Byte utav baklampor till dioder fördelar/nackdelar?

Hejsan! Jag vill byta ut alla mina lampor där bak som har någon funktion. Jag har egentligen bara sett backljus som har bytts emot diod, och det tycker jag är snyggare , blir ett "blåvitt" ljus, beror väl på om man kan välja mellan 6000K elr annat. Lite frågor jag vill ha svar på: Om jag byter alla lampor, kommer det uppstå spänningsskillnad så att bilen kommer avge felmeddelande? Hur blir upplysningseffekten? Blir ljuset starkare eller svagare? För har hört att reflektorn inte används med dioder eftersom de skickar ut ett "rakt ljus" Allmäna fördelar & nackdelar? MvhSvar på inlägget: Byte utav baklampor till dioder fördelar/nackdelar?Mina backljus lyser mycket mer än orginal, sitter en stark diod på var sida. Provade att montera dioder i bromsljusena på den förra men fick felmedd var gång jag tryckte på bromsen, "kontrollera bromljus" tror jag det stod. Osäker på hur lampövervakningen fungerar på 00-04 modellen men du kan råka ut för lampfel med dioder, då får man helt enkelt köra LED med motstånd så löser det sig. Fördel, ja.. vad jag vet så tänds en diod snabbare än en glödlampa, men på bilen har man ju inget direkt nytta av det i vilket fall eftersom det mesta lyser konstant och bromsljusena tänds snabbt nog redan. Men kanske snyggare sken med dioder, får du för dig att montera dioder i baklamporna, typ bromsljus, så kan jag rekomendera att titta efter RÖDA dioder trotts att glaset är rött, mina 6 000K vita lös nämligen rosa när jag testade de i bromsljuset!


På vintern rekommenderar jag inte att du kör med dioder i bakljusen. För på de flesta bilar så brukar baklamporna täckas med snö som dras upp när du kör. Och LED avger vanligtvis för lite värme för att smälta bort snön som täcker lamporna. Och pga. detta så kan farliga situationer uppstå om du exempelvis bromsar in och bilen bakom inte ser att du bromsar.

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka