Kant stöta fälgar

Halloj Köpte mig en audi a4 med 19" men dom är lite små skadade skulle vilja göra i ordning dom. Finns en hel del kantstötningar tips hur man får det att bli bra och hur jag ska göra? Vill ju att dom ska va kromade. annars hade jag ju kunnat lacka om dom.. Men det är mitt sisst altenativ! Tacksam för tips och råd. //NiklasSvar på inlägget: Kant stöta fälgarÄr dom kantstötta kan du inte rädda kromet. Slipa spackla lacka!


Nått specielt man ska tänka på när man gör detta?


japp, jag slipade mina för hand runt och runt byggde en ställning, annars är det om du får tag i en stor svarv som klarar så stora fälgar sen slipar med aluminium rasp jävligt försiktigt i början sen går över till grovt sandpapper sen finare och finare, till slut blir det polerat med lite medel, det är viktigt att det blir jämt i slipningen, du kan inte gå på med en vinkelslip köra ner blir inte bra kör varvet runt, svarvar du dom blir det kalas eller som jag för hand ( tog ett par veckor och slipa dock, men resultatet blev enastående) Så är det inga direkta värsting fälgar skulle jag satsa på att försöka svarva ner kantstötningen det värsta, sen ta aluminium spackel, prima med epoxy 2 k grundfärg (håller för vintern även då) sen lämna på lack och dra 2-3 lager klarlack då blir dom som nya. jag var idag och hämtade ett par 16 tums ace fälgar till mammas peugeot från lack, dom var kantstötta och extremt angripa efter alla år på vintern, nu efter bläster och lack är dom finare än nya! Lägger upp en bild på dom här http://www.garaget.org/?car=179744&image=2915612


Snygga fälgar, har ett par likadana som jag vill fräscha upp under vintern. problemet är dock att svarva har jag ingen möjlighet till, tror dessutom att vissa märken är för djupa för att svarva. kan man bara kladda på spackel i de värsta reporna och sedan gå på med sandpapper i varierande grovlek tills det blir bra? tanken är sedan att lacka dem vita.


Ja det fungerar, så har jag gjort på ett par 18" fälgar. Lackerade efteråt. Funkade hur bra som helst.

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka