Byte från elhiss till fönsterhiss med vev, volvo 745/945

jag ska som sagt byta från elhiss till hiss med vev och vill inte byta hela dörrarna och undrar då om någon har gjort en sådan operation och skulle kunna ge mig lite info om hur man ska gå till väga o så vidare, att de är en del o pyssla med de förstår jag men skulle som sagt vilja ha lite mer detaljer på hur man går till väga. hoppas det finns någon som kan komma med lite vettig info eller tillomed en guide mvh patrik!Svar på inlägget: Byte från elhiss till fönsterhiss med vev, volvo 745/945Bytte från vev till elhiss på 240, och de va bara att smacka dit, är ju lättast om du har i princip hela paketet till vev hissar, bara plocka bort och sätta dit, med va kommer de sig att du inte vill ha elhissar, de vill ju alla ha?


Är nog inga svårigheter. Plocka bort dörrsidan och den gamla hissen och sätt sedan dit den nya med vev. Du behöver borra ett hål där veven ska gå igen men annars är det nog inget svårt.


okej okej, tackar för snabba svar anledningen till att ja ska byta är att elhissarna inte funkar o ja har ingen aning om va de e för fel


Det är nog mindre jobb med att ta reda på vad felet är än att byta hissarna. Det är ganska jobbigt. Iaf den första, sedan går det ju lättare när man vet hur man ska göra. Sitter ett relä längst ner till vänster bakom säkringarna. som är till elhissarna. Kan vara det som gett upp ifall ingen hiss fungerar. Annars säkringen eller kanske är så att någon kabel har kommit i kläm på förarsidan som gör att inget fungerar.


okej ska kolla reläet! men de är så att elspeglarna inte funker heller kan de hänga ihop?


Dom styrs ju från samma ställe så jag kan tänka mig att någon kontakt har ramlat loss eller att någon kabel är av på förarsidan. Ta bort dörrsidan och kolla hur det ser ut. Kolla även säkring 14 10 9 8.


ingen av kablarna såg ut att vara av, dock så är det framdraget 1 röd och 1 svart kabel som inte går till nånting, men ska kolla dom säkringarna, men vart satt reläet? förstog inte riktigt


Bakom säkringarna första raden längst till vänster


har nu kikat lite efter reläer o dyligt o kommit fram till att reläet inte finns samt att hissarna är eftermonterade.. ska dock kolla upp om det finns nå kräm fram till knapparna, nån som vet vilken färg som är + respektive - fram till knapparna?

Så har jag för mig att det skulle kopplas


gul/röd är altså + fram till vänster framdörr om ja förstog rätt?


OM du ska byta till vev,, så tycker jag du ska byta dörrsidor,, och sälja dörrsidorna för elhissar, för de är ju svårare att få tag på


Korrekt Har du tid så tycker jag du ska dra om all el över reläet


kan du va snäll å förklara el-schema lite lätt så jag e helt säker på att jag förstod? MvH


Visst! ex VF = Vänster Fram VF grön dvs en grön kabel som finns i härvan vid manöverpanelen i den vänstra framdörren VF grön --> VB brun Den gröna kabeln i vänster framdörr ska vara ihopkopplad men den bruna kabeln i Vänster Bakdörr


får bli morgondagen projekt detta verkade dock som om jag inte va ensam om o behöva lite av dennna infon x)


tack så mykt, förstår de bättre nu MvH


Vilken färg är jord framme på knapparna?

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka