Hjälp att sänka volvo 244..

tja har nu införskaffat mig ett vinteråk som är högt som ett berg bak iaf.. fram vet jag hur jag ska göra med fjäderspännare och sätta fast fjädern med slangklämma. dock bak så undrar jag hur ska jag fästa fast fjädern? för man kapar ju där upp där bak men var ska ja fästa slangklämman ? och hur många varv är bra ? 2 eller 3 ? mvhSvar på inlägget: Hjälp att sänka volvo 244..ingen som vet ? finns ju gott om sänkta volvos här på garaget.


Den sitter ju inte fast i något högst upp på bak fjädern original, så om man Kapar så brukar det bli ganska svårt att få fast dom bak, spelar ju ingen roll ändå är ju bara i besiktningen dom måste sitta fast, och tar inte lång stund att skifta till original:)


oki men ska kapa orginalfjädrarna, tänkte mer på om ja tar 2 varv bak o de skulle "råka" hoppa till i skogen så inte fjädern studsar ut där uppe ? tack för svar iaf


2 varv blir nog lagom, annars blir bilen så stum:) är nog ingen risk att den hoppar ur för så kort blir inte fjädern, kanske om du flyger med bilen i ett hopp eller något men de tror ja inte du gör:)


man vet aldrig haha, oki 2 bak och 1,5 eller 2 fram ?hur är lättaste sättet att kapa på plats fram och bak?


Har för mig ja tog 2 varv på min runt om, de e väl om du lyckas spänna ihop fjädern fram och sedan kapa, om du kommer åt med spännare, själv plockade ja loss fjädern fram men är ju lättare att kapa på plats, bara fjäder blir helt lös , annars sprätter de till som fan och kap skivan går sönder, och bak e de ju ingen fara för där är de ju ingen spänn i fjädern när den e upp hissad, annars sitter bak fjädern i en bult så går fort att plocka av den:)


oki tack för alla svar mkt trevlig och fin bil du har föresten


E lugnt:) o tack så mycket:)

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka