Hur sitter emblemen på VW Golf IV fast?

Filurar på om man skulle rensa bort lite emblem på bakluckan när en ny bumper kommer inom kort för att få en ren och snygg bakdel. Någon som vet hur GOLF-, V6- och 4MOTION-emblemen sitter fast (antar att det är samma för GTI osv.)? Nåt slags självhäftande så det bara är att pilla bort lite lagom försiktigt eller blir fult som fan där de har suttit då? Tacksam för svar så man inte gör bort sig och måste lacka om bakluckan!Svar på inlägget: Hur sitter emblemen på VW Golf IV fast?det sitter med någon sorts lim eller självhäftande. Men om du tar bort märket på bakluckan så kommer du få en grop där emblemet suttit.


Jag gjorde följande:Drog en fiskelina bakom emblemet så det lossnade. Pillade bort själva klistret med ett rakblad försiktigt. Sen T-röd för att få bort rester. Sen vaxa och polera då T-röd mattar ner


Okej, Larschon, du fick ingen grop eller nån defekt där emblemet suttit som Timmyboy skriver om eller? Antar att man kan göra på samma sätt med GOLF-, V6 och 4MOTION-emblemet.


Stora vw emblemet är det som sagt en grop bakom på alla golf 4or, använd för gots skull inte t-röd polera enbart på grund som han skrev själv mattar ner lacken o de rätt rejält. Gnugga lätt med fingertoppen på limresterna istället slipper du repor om du skulle slinta funkar lika bra.


Har min rensad, men tycker inte det vart snyggt med "gropen" så kommer att säta tillbaka emblemet igen!


Mmm jag funderar på att bara plocka bort GOLF och V6 4MOTION, kanske räcker. Lite renare iaf. Ska göra det i samband med lackering och montering av nya bakkappan, så man lär ju se en hyfsad förändring iaf.


Tänkte kolla lite med folk som tagit bort vw-märket på bakluckan: hur ser det ut bakom vw-märket?, är det ofta skitigt?, är det så att det ofta rostar där under? Jag har nämligen lyft lite på gummilisten som sitter runt, och det har runnit ut skitigt vatten där i från. MVH


Skitigt som fan på min brukar plocka bort den med jämna mellanrum nu o göra ordentligt rent där under men aldrig vart med om rost där


Okej, tack för svaret. Är det jobbigt och få bort det?, vad använder du dig av för att ta bort det snabbt och lätt? MVH

Ja fingrarna o bänder bort det försiktigt enda jag gör, sen finns det klister under som behöver lite arbete, jag tvättar och sen polerar bort det, sen fäster jag emblemet enkelt igen med dubbelhäftande tejp.


Okej, det låter bra . Tack för hjälpen! MVH

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka