Måla om bilen själv

Tjena! Tänkte måla om bilen! men pengarna räcker inte riktigt till att lacka på firma. Är glad för alla tips om vilken färg o vad man ska måla med, för bäst resultat, och billigast!



Svar på inlägget: Måla om bilen själv



Vad har du för budget och vad har du för krav då? Har du tillgång till en stor kompressor och en bra lokal så kan man göra bra arbeten själv ganska billigt med lite träning. Annars kan du väll bara slipa ner bilen lite och rolla den som många gör. Om du vill ha bilen mattsvart tex, ingen höjdare med metalliclack.


http://www.biltema.se/sv/Bat/Kemikalier . tan-36532/


Tänkte hamna runt 1000 lappen ungefär. ja garage slipmaskin och kompressor e de jag har just nu.


Bengalack med passande förtunning, finns att köpa på färgbutik. Noga förarbete, vattna väggar och golv om det går, se till att du har värme i garaget samt ett filtrerat luftflöde genom lokalen så kan det bli riktigt bra! Hellre ett lager för mycket också, så det blir så blankt som möjligt. Lackade polarns firmabuss på detta viset (en stor 15 kubikare) och det blev faktiskt över förväntan! hade dock blivit mycket bättre med ett lager till men dom ville snåla lite. tror vi landa på 700 spänn med färg och spackel. Slippapper fanns


okej, låter bra!, Kör nog på det Men vad ska ja ha för färgspruta? såg att de fans nån på biltema duger den? länk på färgsprutarn http://biltema.se/sv/Verktyg/Tryckluft/ . uta-15453/


Biltemas sprutor har en tendens att spotta och fräsa lite har jag för mig. Aldrig använt själv, bara hört från andra som testat. Jag kör med en riktig som kostar betydligt mycket mer men absolut, den funkar säkert för en bil. tveksam till att den håller i längden dock. Men det är ju inga stora pengar så kör på den!


vet att deras airbrush sprutor spottar iaf, kan tänka mig att dom också gör det, det får bli en sån ändå. anarsh slipar jag ner o rollar.. Tack för svaren !


okej, jag har faktiskt använt julas airbrush spruta nått år innan ja skaffa min iwata, och måste säga att den funkat riktigt bra för pengarna den kosta! Kika in mitt fotoalbum, Tintin jag gjort gjorde jag med julas airbrush för 200 spänn


Såg riktigt bra ut !





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka