Lacka en del av dören utan att få fula sträck, tips :)

Hej, jag hade lite rost på ett ställa på dörren, igår slipade jag ner det och sprayade det med rostskyddsfärg. Jag har även köpt rätt färg i spraybukr. Men hur ska jag göra när jag ska lacka det för att inte få sträck efter där jag har maskerat, ska man strunta i att maskera och bara låta färgen "flyta ut"?Svar på inlägget: Lacka en del av dören utan att få fula sträck, tips :)Mitt råd är att inte använda maskeringstape runt själva bättringsområdet utan liksom dimma in färgen så det "smälter" in i den andra lacken. Sen om det är tex under listen på dörren, så lägg klarlack över hela det området Ps köp 2 k klarlack finns på Mekonomen som ligger i närheten av E center i Malmö ( du vet säkert var jag menar !) Kanske andra som säger att man ska göra på något annat sätt men detta sättet har alltid funkat för mig! Lycka till !


aha okej tack vad är det för skillnad på "vanlig" klarlack och 2 Komponents klarlack?


Som det är sagt, maskera ej utan dimma ut färgen. Sedan efter ca 1-2 dygn kan du polera bort färgdimman väldigt försiktigt med rubbing.


Aha okej, där kommer ju bli en viss färgskillnad iochmed att bilens lack är lite blekt, för att bilen är från 94. Kommer det smälta in bättre när man tar med rubbing sen eller det kommer se konstigt ut?


Ge hela bilen en recond å ska du se att det blir bra.


Precis som nämnt, bara måla med lagom avstånd utan maskering och polera eller rubba bort det du inte vill ha kvar. Lacken blir så pass tunn att det går utan problem. Annars kan du helt enkelt torka bort det du inte vill ha med thinner.


Aha okej tack för tipsen, men jag ska alltså ta rubbing innan jag klarlackar eller?

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka