Hur lackerar man fäljar på bästa sätt?

som rubriken lyder, kan någon hjälpa en nybörjare?Svar på inlägget: Hur lackerar man fäljar på bästa sätt?Bäst till fälgar måste nog vara blästring och pulverlackering.


Japp, om man är seriös, annars funkar det hyfsat att slipa med fint våtslippapper och lackera med primer + lackfäg på sprejburk. håller rätt bra faktiskt


Som jag sagt innan. Ska du ha dem svarta/vita så kör på plastdip, enklare kan det inte bli. Finns mer färger om du kollar lite på nätet.


blästra och måla


äre rostiga plåtisar du ska måla eller äre fina aluminium fälgar? är ju lite skillnad på fälg och fälg


Slipade ner mina fälgar. Lade grundfärg. Sen lacka jag utsidan med Hammarite hammarlack(Ja de e silikon i men bara åh slipa bort/Borttagningsmedel då man ska lacka om!) Sen ska jag lacka insidan i svart med vanlig sprayfärg. Men lacka tunna lager. Blir lätt rinningar eftersom fälgar inte e helt plana(Märkte det på mina xD)


Plasti dip kan inte vara någon höjdare om man har funderingar på att byta däck någon gång, eller har jag fel?


Nopp. Bara åh lacka om. så 200Kr burken blir dyrt isf. Bättre ve vanlig färg isf. (70-150 kr burken om de int e nå spec färg)


Varför inte? Lägger sig som ett skyddande lager gummi på fälgen. Ska du byta däck är det bara att antingen låta skiten sitta eller dra bort plastdipen och spraya om. Man sprayar ju inte däcket med det

Däckmaskinen haju en grej som skrapar mot fälgkanten lite. Om inte så får man be däckmannen ta det luuugnt Ska man spraya om så lär man ta hela fälgen igen. (200kr)


Däcket går ju också imot rätt hårt.


En sak , man är ju inte så smart om man kör plastdip på ett par börn-fälgar då man byter däck mycket mer än normalt. Är det det ni menar?


Även normalt byte resulterar i jobb och merkostnader med plasti dip om man har otur,


Ja fast byter man inte däck 3 ggr per säsong så.. Kör man som normal kanske 3 säsonger på ett par sulor så är la plastdipen värt det mer än om man ska va lite mer "seriös" ?


kostar ungefär 250 spänn per fälg att få blästrad o målad där vart jag jobbar

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka