Dålig lack på nya fälgar!

Hej! Jag köpte mina fälgar för drygt 2 månader sen. Nu undrar jag, eftersom jag inte får reklamera dom, tycker ni det här är okej? Tycker ni att man borde "stå ut" med sånhär lack på nya fälgar? Lacken är alldeles för tunn, och det syns. Ordentligt!Svar på inlägget: Dålig lack på nya fälgar!Det är ju inte direkt jätteovanligt. Är det original fälgar?


Kopior, om det är så du menar


visst att dom blir skitiga och serut sådär, men när manköper nya ska det väll ändå vara färg överallt? Varför får du inte reklamera dom då? har du skickat bilder?


billiga kopior är mer eller mindre sämre kvalite antingen på lack eller på godsen dvs vissa billiga fälgar kan till coh med vara dubbelt så tunga än en fälg från "fina gatan" men visst skall man inte nöja sig med skavanker men det är något som ofta leverantören får för sig att man accepterar när man köper till det lägre priset. Är det en internetfirma utan fysiska kontakter så är det rent omöjligt att kräva nåt om inte man vill dra gång det stora tjathjulet och verkligen visar att man vill klaga/häva produkten, man måste så fall nästan trötta ut dem med telefon terror och mailbombning upp till flera månader i sträck. Det första du skall göra kolla vad du har för rätt är det internet handel så har du 14 dagar har jag för mig när det gäller återköp och bytes. men är det fysiskt butik så är det 30dagar. Men ju tidigare du gör reklamationen är ju alltid en plus. Men i detta fall 2mån så har du förverkat all din rätt att både byta och häva då du igentligen skall syna genom produkten när du fick dem noggrant. Men hör med ARN eller konsumentledaren på din kommun för vidare information och hjälp ingen ide att sitta här och lyssna på alla olika råd och påhittade storyn. Lycka till


Tack så mycket för tipset Darkmans! Dark_Angel, ja jag har skickat bilder, de hävdar att alla deras fälgar ser ut såhär redan från början och att leverantören inte kommer ta de som reklamation. Edit: Jag fick precis ett svar till att jag skulle utnyttjat min 2veckors öppetköp rätt. Anledningen till att jag inte tog det direkt var att jag inte märkte att lacken i övrigt var dålig, den repas i princip med en nagel.. Jag vågar inte ens ta en fälgborste o tvätta dom med.. Men skitsamma, jag orkar inte med sånthär, jag köper ett par nya.


Äh, det är ju tyvärr sådär det är på typ Infosites fälgar. Hur skulle man annars kunna köpa hela paket med fälgar o däck för 6k? De köper sina från nasare i England. Brukar vara lite ovala också, men det kan man ju leva med p


Men dom var väll billiga iaf? Ring å hör. vi vet nog inget på detta forumet om hur företaget tänker:P


Japp tyvärr så är det så, jag har själv råkat ut för sådana fälgar, inte ovala men just dåligt lackade som det är på bilderna, tröttnade på det och satsar enbart på kvalitesfälgar men hoppar man bara upp en 500kr per fälg så får man redigt mycket bättre kvalite och lackning.


6? Jag betalade mer än dubbelt av det.

Att dom repas lätt är som sagt tecken på att det inte är pulverlackad som är mer reptåligt än vanligt sprutlack som dina antagligen är. så igentligen kör slut på dessa fälgar eller sälj dem och lägg på 2000kr ytterligare på ett komplett hjulset på 4 så har du fälg som håller flera säsonger än 2..


vilket företag handlade du ifrån? själv har jag också råkad ut för d där.. inga skador-skeva fälgar-företaget hävdar att det är fel på mina däck. utan att kontrollera, utan han är så grym på sin sak att han kan backa upp sitt utlåtande med en TITT. JA, han TITTADE. by the way så var det ABSWHEELS i märsta.


Då är det inte okej tycker jag! Jag köpte ett paket astunga skitfälgar från Infosite för 3 år sedan (de syns på min blåa Rover Coupe på gamla bilar). Snygga fälgar att titta på men inte mycket kvalitet. Billigt skräp, men absolut värda de 6k de kostade inklusive däck o frakt. Ditt pris, då är det dåligt. Klaga.


Residence, jag vill inte hänga ut företaget ifråga. Inte som det ser ut just nu iaf! caromania, jag förstår! Jag betalade nästan 14 för mitt paket.


Tja. Jag ser att du har Inter Action B9 Silver, vilket jag även har monterat på min Passat. Spelar nog ingen roll vart du köpt fälgarna, samma pisskvalitet på allihop. Har samma fenomen på mina fälgar att lacken släpper runt centrumkåporna och vid bulthålen. Så ett tips till alla som funderar på dessa fälgar, hoppa! Kvaliteten suger, minst sagt!


Ja precis, köp inte fälgarna. Jag funderar på om jag ska köra med dom i sommar och slipa ner o lacka om över vintern.


Hmmmm vilken tur då att jag inte köpte ifrån dem, eftersom jag var 110% säker på 4 fälgar och däck till, men fick caractere fälgarna till ett bra pris : ) Det som avskräckte mig var hur rörigt det var verkstan på ett ställe och visningen på ett annat ställe visst inget fel på det, men att den var obemannad samt ringa runt efter den killen som skulle komma dit. Men han var inte en mil nära utan fick snällt vänta på en annan kille som egentligen inte hade tid men tog sig tid, servicemind så pass inget att orda om men upplevde det som lite källarföretag som höll på expandera, det är väl bra det, men det gav ingen tryggt intryckt alls, men det kan vara jag som är petig på det.


Kanske säkrare att köpa "vinterbeständiga" (som det brukar heta) budgetfälgar istället, eller är det lika illa möjligtvis?

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka