Byte av innertak på BMW E36 325i Coupé -93 utan taklucka

Tjena! Jag funderar på att byta innertak på min E36:a eftersom jag tycker att beige innertak är sådär Antracit-innertak (svart) är mycket snyggare! Något som vet eller har någon erfarenhet av att byta innertak? Vad behöver man montera av? / Johan



Svar på inlägget: Byte av innertak på BMW E36 325i Coupé -93 utan taklucka



Tjena Polme ! Kul att du ska byta innertaket frivilgt! Ett tips är att inte köpa Spray Lim och högtalarmata från Biltema, FÖr när d har bilen i solen så kommer limmet smällt och de kommer hänga som Faen dåe. Gjorde de på min o varje gång solen lyser på den Hänger de som värsta hängmattan, men sen när de e kallare i bilen e de nara o trycka upp de igen o då sitter de tills de blir varmt igen xD (been there Done that )!


Ska du köpa ett innertak från en skrot? Då är de ju bara att ta bort klädseln på À,B och C stolparna och ta ner de gamla, sitter med clips. Och kanske köpa nya clips beroende på om du råkar ta sönder dom och trycka upp de nya:)


Tjena Måns! Nja det är inte säkert att jag ska byta det, om det är för mkt klabb så skiter jag nog i det. Och tack för tipset!


Aha ok Nej det är en som säljer ett innertak men alla delar i svart.


Bumpar denna. Jag har tagit ut framrutan på min coupé och ska byta den. Tog samtidigt ut innertaket genom rutan och ska klä om. Ska nog montera rutan innan jag gör klart taket. Hur får jag in taket sen när rutan är på? Passar det igenom dörren och in?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka