BMW 523i e39 Projekt

Hej! Trevligt projekt, speciellt med en E39-a, 523i! De gillar JAG Vill du ha tips&inspiration så kan du kolla galleriet/fotoalbumet här på garaget, skriv in/sök på BmW E39 (523 - 523ia). Finns en hel drös likartnade fordon där du säkerligen kan hämta idéer. Sen har/hittar du BmW orginaldelar &styling på Schmiedmann.se, Risetrade.se samt ebay.com . Ps. Tråden skall egentligen ligga/placeras under "projekt" > http://www.garaget.org/forum/viewforum.php?id=25 Good luck!



Svar på inlägget: BMW 523i e39 Projekt



trevligt men tror dock att fälgarna kan se lite små ut blir lätt de när de är sån kan å ekrarna ej går hela vägen ut,,men hoppas jag har fel i ditt fall


Ja det är en trevlig bil ja schmiedmann.se är redan min vän för länge sen hehe jo jag är medveten om att jag råkade göra fel och att det skulle legat under projekt istället. vet inte om det går att ändra?


jo ja vet, hade ju hellre haft 18-19'' men hade däck som låg i garaget helt nya så jag snålade lite tyvärr. går ju alltid ändra sej dock tror faktiskt det kommer duga bra åt mej eftersom min bil har m-chassi, dvs fabrikssänkt mm.


ska bli roligt att få se resultatet av detta sen, good luck! det där lampbytet inne i kupen är riktigt intressant då jag har något liknande i tankarna, kommer följas!


Ja vi får väl se vad man kan hitta på med bilen har iaf den här på ingång http://www.schmiedmann.se/INSTRSMDB/pro . ummer.aspx sen resten av all belysning får ja nog kolla vad det är för nåt.


Okey ser ju bra ut! japp men det löser du ska du se, kommer lysa fint sen:)


Bra jobbat så länge kommer följas , vill se vad du hittar på för nåt


Hade samma "tanke&idé" som du, ang utbytet med instrumentbelysningen & kitet från Schmiedmann. Men i och med att man måste "lödda" fast dessa SMD-dioder & hålla på och trixa med kretskortet så avvek jag. Köpte nya lampor på 1,5W (5stycken) från BmW istället. Vara bara & skruva i & finito! Men om du skall byta interiör/kupé & dörrbelysning så är det 42mm respektive 36mm (reg.belysning) lampor. Jag köpte 8stycken LED (8dioder) från Ebay.com (kostade under 80sek!) Men lycka till & berätta hur de går!


jasså? kanske bättre att gå till bmw då o fråga dom har dock hört att det ska vara utbytbara dioder, alltså SMD (surface mounted diods) som jag har köpt. men vi får väl se när ja får hem dom så ska jag öppna upp allt och kika Måste också passa på att tacka alla som har idéer och tips fortsätt så !!!!





Tackar ja det vet jag väl inte själv heller direkt haha nerå men, kommer nog hända en del


Njaaa, det är inga "direkt" utbyt bara SMD LED-dioder (exempelvis > http://spyglasses.biz/images/63428_0a.jpg). Utan det är mer eller mindre små SMD-dioder utan lampsockel som man får "lödda" fast. Du kan kolla igenom denna manual (http://static.schmiedmann.dk/Manualer/I . eitung.pdf) fick denna pdf (Finns endast på tyska) från Schmiedmann när jag ställde samma/snarlika fråga. De som BmW saluför är av märket/tillverkare ALBA (1,5W - 12V) . Ljusbrun lampsockel & saluförs för 45SEK/Styck.


hehe ok då förstår jag hur det ser ut. har dock beställt det redan för ett tag sedan. har inte skickats än dock så kanske går att avbryta tack igen för all bra info. hjälper mej mkt som är lite ''okunnig''


hur funkar de då förresten ? och var köpte du dina, en vanlig bmw återförsäljare/verkstad ?


De saluförs hos alla BmW återförsäljare (Köpte mina hos BmW Bavaria här i Solna). Finns dock endast i "vitt" skeen/ljus. Är orginaldel för övrigt. Men de är oerhört enkla att byta ut. Dock måste man plocka bort instrumenthuset/cluster först (skruvar bort alla skruvar med en torx-mejsel) & dess kablage (Rekommenderar även att plocka bort batteriets -/+ kablage innan du påbörjar).


Ingen orsak! Du kan kolla igenom hur dioderna ser ut & hur de skall löddas/monteras, tycker du att det är för komplicerat så kan du skickas tillbaks dem (Schmiedmann har en bra returneringspolicy).


Bilen nytvättad och sommardäck med nya fälgarna på en liten update har bytt ut all innerbelysning i bilen från de gula/omoderna lamporna till vita led. har även bytt lamporna i handskfack,bagage och lamporna vid solskydden. kommer kanske fler bilder på det om någon vill se. Före Efter, glömde visst tända läslampan som också är i vitt led





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka