Val av solfilm?

Tjenna. Kör en s40 T4 Grönmetallic, -98 med beige/brun inredning. Jag skall tona rutorna inom kort men har ingen aning om vilken solfilm jag skall välja, och inte vilken nyans jag skall ha. Har ni några tips? Motivera gärna. Om ni har bilder på er bil tonad kan ni gärna dela med er av dessa så man får lite smakprov. De filmer jag har att välja på är de 7 på följande sida: http://www.sgs.se/index.php?page=solfilm/sungard.php Tack på Förhand /Richard



Svar på inlägget: Val av solfilm?



Snyggast på lite nyare bilar är ju ljus svart solfilm hela vägen fram..typ 43% ljusgenomsläpp..det skulle jag satsa på iallfall..ska ha det på min, hade lite mörkare förut..men ser mer "stilrent" och fräscht ut med ljust!


Håller med, ljust runt om är snyggast i de allra flesta fall. Min personliga åsikt är att om man bara tänkt tona bakom b-stolpen så ska man låta bli, snyggare att ha samma nyans/färg på rutorna runtom.


Låter bra det, har sett en del bilder på bilar med lite ljusare toning, det ser faktiskt bra mycket färshare ut.


Jo, precis..ska man ha något så ska det vara ända fram, och absolut ljust. Polisen brukar också hellre vilja sätta dit folk med mörk toning i framrutorna än om dom har ljust..


Tjena Det beror väl alldeles på vad du är ute efter för "utseende"...vore jag dig skulle ja nog välja mellan två alternativ...antingen en lite ljusare toning runt om på cirka 20-30% om du har lite go-saker så som fälgar, sänkning + karosseri-styling...detta flyter då in i hela bilens "image"...om bilen är mer i orginal-utförande men kanske har fälgar och sänkning så skulle jag nog välja att tona lite mörkare fram till dörrstolpen me kanske 60-70%...det är snyggt dagtid när man ser en siluett genom filmen men ändå är ganska mörk. Jag skulle nog ändå pågrund av omständigheterna nog välja det andra alternativet då "Pappablå" inte är allt för imponerad av toningsfilm på framrutor...om jag inte missminner mig så är det endast "lagligt" med 4% toning på dessa....vilket innebär att du inte kan ha mörkare än vad rutorna är från fabrik. Mvh/Andreas


Mhm, det tål att tänkas på





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka