Hur mycket glasfiber matrial?

Jag ska bygga 2st högtalare på 22L i glasfiber, formen borde inte spela nån roll får ytan kommer ju vara exakt lika stor totalt men jag vet inte hur stor yta det kommer behövas för båda. När jag vet utan kan man lätt beräkna ut hur mycket polyester man behöver om man vet hur mycket polyseter det går på t.ex 1 m3 vilket jag inte vet . 1. Hur stor yta kommer det bli totalt? 2. Hur mycket plyseter behövs för 1 lager glasfiber per m3 3. Hur många lager glasfiber kommer jag behöva i varje låda? (det sitter 1*10" bas i varje, bra basar ^^) Om ni vill och vet så kan ni räkna ut allt åt mig och bara säga "Köp x kg polyseter och x m3 glasfiber"



Svar på inlägget: Hur mycket glasfiber matrial?



jadu... vore jag dig skulle jag lägga MINST 6 lager, eftersom det kommer vibba lite från basarna. Räkna på 1kg polyester / m^2 (3 lager) Så det borde bli 12 kg polyester. och 36 m^2 glasfiber. Har jag räknat rätt ?!


12 kg polyester? nu tog du nog i lite va? Jag har använt mig av 5 liter hitills och då har jag byggt: 2st 6 lagers baslådor till basarna 2st 3 lagers dörrsidor 3 lagers "form" runtom basarna 1 hatthylla förstärkt med glasfiber och polyester Satt ihop min front som var i 2 delar Satt ihop min bakspoiler som var i 3 delar Plastat ihop sidokjolarna med karossen samt byggt en liten högtalare av de gammla 6,5'orna till garage-stereon


Ja ha så hur mycket kommer behövas? Och joo,,, hur mycket polyester brukar ni blanda åt gången för att inte det ska härda för tidigt och gå till spillo ?


Jag brukar blanda max ett "ölglas" . Beror på hur smidigt det är att lägga på. Plana ytor är inga problem. Men vissa ytor är värre och då hinner det härda innan man e klar...


så typ ca 0.5l åt gången?


Jag har en glasburk på ungefär 0,6 liter och det brukar vara lagom att hinna få ut innan det blir "gele"


Ok, så om jag köper en 5kg hink med polyester så borde de räcka tror ni? (2st 22L låder + lite extra) 5kg = 15 m3 glasfiber? (1kg räcker till 3lager på 1 m3 var de sagt tror jag).





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka