kan jag använda mig av byggskum?

Hjälp!!! jag ska fylla ut min spoiler där reggplåten sitter så den blir jämn med resten av spoilern.. kan man ta sånt byggskum o fylla ut det med. det som man blandar sen häller upp så sväller det som fan:S lite svårt o förklara men hoppas att någon kan hjälpa mig! Tack / Marcus



Svar på inlägget: kan jag använda mig av byggskum?



det finns ju på flaska typ å som man sprayar på liksom! men de läre väl funka tycker ja


Ska du plasta över sen ? de finns ju fogskum de sväller massa de kan du lägga i sen slipa till det sen plasta på de.. eller va e de du ska göra ?


För själva fyllnaden kan du använda dig att byggskum men du måste som sagt plasta över det.


okej men måste man plasta? kan man inte bara spackla över det?


Nej du kan inte bara spackla över byggskummet.


du kan inte plasta direkt på skummet för det är massa luft i det så det kommer inte att bli jämt utan det kommer att resa sig...gör en mall i skumm sen klär du det med "gladpack" plasta det sen plastar du fast det på spoilern.


för mig funkade det att plasta direkt på skummet, jag använde glasfiberväv första och sista lagret. men det kanske blir lite mindre slipa ifall man gör som du säger


Det går visst att plasta direkt på skummet


Det finns säkert undantag där det inte går. Beror väl lite på kvalitén av skummet?





Jo det finns säkert skum det inte går pga de kemikalier det innehåller, men jag har provat både fresks, biltema och ett från lokala bygghandeln och har inte haft några problem alls.


Det bästa är väl att prova sig fram. Om Biltemas byggskum funkat för Izual så lär ditt byggskum också fungera att plasta på.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka