Vart ska jag börja på min 740?

Tjena! Jag är ny på forumet! Jag har köpt min första bil förra veckan. En volvo 740 GLE -85 med B230E motor. Den har gått 15500 mil. Här är en bild på den; http://tinypic.com/view/?pic=nc02s2 Den har lite ytrost på dörrarna och skärmkanterna. Jag tänkte styla den lite smått. Så frågan är vart ska jag börja och vad kostar olika styling grejer? Tona rutorna? Vita blinkers? Lacka om? Nya fälgar? Sänka? Jag är ganska dålig på bilar men försöker lära mej så gott jag kan! Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Vart ska jag börja på min 740?



Börja med, vita blinkers, toning, tona baklysena, det är billiga saker. Sen om du har råd med fälgar och en säkningssats så gör det. Då har du "grunden"


Okej, tex. Vart går jag och tonar rutorna? Ska jag inte lacka om den då? Den är lite rost på den som gör den ganska ful. Vad kostar det att lacka om bilen? Typ svart metallic färg


Tona rutorna gör du antingen själv med solskyddsfilm. Men om du vill ha det 100% så lämna det till lämplig glasmästare. Lacka bilen är i princip omöjligt att svara på. Det kan bli allt från 2000-30 000 beroende på alla tänkbara faktorer. Det enda du kan göra är att fråga dig för hos ett gäng lackerare.


Du har ett PM ifrån mig


Jag skulle satsat på att sänka den och skaffa andra fälgar först, sen vita blinkers och sen försöka hitta ngt beg, add-on kitt (kjolar å sånt) brukar finnas billigt lite här å där... Men skaffa INTE en stor Alu-vinge eller likn.. de gör sig inte als på en 740 Lacka om är dyrt om du ska lacka allt om du inte känner nån som känner nån, däremot så är billackerare oftast såpass duktiga att de kan fixa den där den har skador till ett mkt lägre pris och utan att det syns.. Fick min huv å front lackad å man ser ingen skillnad alls å ändå så är det pearl som är väldigt svår att få bra... De va allt ett jäkla användarnamn du valt


hmm finns en del att göra på dessa.. hmm tona rutorna är billigt 200 kr.. vita blinkers kan man köpa lite överallt för en billig peng 500 kr drygt för dom fram och ´på sidorna. sen kan du byta hela bakljusen till dom med vita blinkers mkt snyggare.. fälgar kan du få ganska fina för en hyffsat billig peng.. många olika fälgar som gör sig snyggt på 740 super star fälgar dock dyra ca 15 tusen.. super dtm fälgar och hitta för en 6000 kr typ.. kolla min 940 så får du se hur dom serut.. sen är det ganska snyggt att sätta på takvinge liten diskret.. sänka bilen är så gott som gratis kapa fjädrarna 2 varv. behöver du bara en vinkel kap.. sen har du en snygg 740.. lacken ska du skita i.. för dyrt på denna bil med den motorn..tycker jag personligen!!


Addon också och ny grill den du har nu är inte vidare rockig:D hehe glömde det:D


först får du bilen ner på jorden genom o ta 3 varv med vinkelslipen;) sen på med addon kjolar o 940 front:D


OMG! Hoppas du inte e seriös med inlägget... Han snackar om tona rutor och sådant, och du giddrar om att byta till 940 front!? Aja.... Och 3 varv!? Han skulle styla den lite smått!! inte tillverka vägverkets nya vägplog!





styla bilen först sänk sedan så att du inte har sänkt den för mycket...


kapa inte fjädrarn för du vill väll inte åka omkring i en "skumpig" bil


vindavvisare på sidorutorna tycker jag e snyggt... dock dyra om du inte hittar beg i fint skick... volvos 740 orginalvinge ger också lite, annars lyssa på de andra... men att kapa fjädrarna själv e väll ingen rekomendation, kapade 1 varv fram på min 740 å väghållningen e redan kass på den... köp riktig sats isåfall... fälgar räcker med 760 fälg i fint skick, kostar inte möe...


Tjena. Tack för era tips. Jag tänkte göra så här. Jag ska lacka om bilen själv. Jag har tillgång till garage. Tänkte slipa hela bilen och spacka där det är rost. Jag tänkte köra med Svartmetallic färg. Har hört att jag måste göra minst 4 lager med lack och minst 5 lager med klarlack. Sant? Då behöver jag ungefär 30-40 burkar lack? och 40-50 burkar klarlack? Vad kostar en burk lack? Hur lång tid kommer det ungefär att ta? Vad ska jag tänka på?


Det absolut första du ska göra på 740n e att ta bort den jävla motorfläckten o ersätta den mot en eldriven så man slipper det jävla surrandet! sen kan man börja styla den;)


hehe asså ja är inte lackerare men så mkt tror ja inte kommer gå åt riktigt.. man räknar la med drygt 4 liter för en hel bil tror ja.. och klarlack kanske lika mkt max.. skippa det där med att lacka om en bil direkt.. sälj den i så fall och köp en med den färg du vill ha ungefär.. för de tär inte värt mödan..inte med den snurrar i!!


Man räknar 2L lack på en normalstor bil och sen klarlacken är ju helt beroende på hur pass rädd man är om vanliga lacken, på 80 talet va det inte ovanligt med 10+ lager klarlack... Men 2-3 brukar funka riktigt bra, då har man ett bra skydd...


lacka hela bilen med spray-burkar? e det ens möjligt?? å vad skulle det kosta? oj oj... då får du nog låna en kompressor å en färgspruta först... sedan, kan du kolla där : http://www.tipro.se/lackpaket%20metallic.htm eller www.houseofkolor.se ifall du vill ha lite ballare lacker...


Tack för länken! Vad kostar en färgspruta? Vad kostar det att låna en? Vart kan man göra det?


Tjenare!! näe det behövs inge 4lager med lack... möjligtvis 3lager om du gör underarbetet bra och sen går det möäjligtvis åt 3l färg som du sen blandar med förtunning och härdare så hela kalaset kanske går på 4000-5000 skulle jag tro för jag lackade min förra bil lilametallic och det var en 740 och då använde jag 3l färg ocxh 1,5l klarlack.... men tänk på att blötlägga golv o väggar så det inte kommer damm i färgen bara!! LYcka till!! // TUrboLeffa





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka