Hur rengör jag plastfront innan lackering?

Ska lackera om plastfronten och har sökt igenom forumet men det verkar vara lite olika bud på hur man ska gå tillväga. Min fråga rör mest om jag måste slipa och vilket papper jag i sådana fall ska använda mig av? Vissa säger våtslipspapper och andra olika versioner på slippapprets "finhet". Sedan har jag också läst att plasten kan "ställa sig" och på så sätt göra så att lacken inte ser bra ut sedan. Så frågan är om det är nödvändigt att slipa plasten eller blir det så dåligt att lacken inte fäster bra då? Ska sägas att lacken inte behöver se ut som på en ny bil men det ska se fint ut och lacken ska sitta kvar. Min plan var i alla fall: 1. Ta bort fronten 2. Tvätta med avfettning 3. Rengöra med t-spirt o lacknafta 4. Tvätta den igen 5. Eventuellt slipa? 6. Grunda 7. Lackera 8. Klarlacka Låter det som en bra plan?



Svar på inlägget: Hur rengör jag plastfront innan lackering?



skulle tvätta med thinner som tar bort silikonfläckar å grejer istället för lacknafta


avsluta med T-röd! det rengör oredentligt plus att det torkar upp ytan till 100%


men ja mena att tvätta med thinnern på punkt 3


när jag lackade mina ögonlock ruggade jag upp ytan först med 300 papper så färgen fäster bättre. sedan tvättade jag bara allt i T-röd innan lackeringen, det tar bort smuts, fett och torkar upp ytan ordentligt! akta baa så att du inte fingrar på ytan när du har tvättat den! då måste du tvätta om igen. jag gjorde såhär:1. slipa 2. tvätta 3. 3 lager grundprimer 4. 4 lager färg 5. 2 lager klarlack du kan ju kika på min för resultat om du är nyfiken


Först tvättar du med vanligt bilshampoo lr allrengöring för att få dän vanlig smuts, sen ruggar du upp ytan /slipar, sen rengör, Tröd räcker.. sen lack! Thinner kan lösa upp plasten i värsta fall, de är ju inte de mildaste medlen direkt..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka