angående för stora fälgar

jag undrar hur polisen ger böter om man har för stora fälgar, eller vad dom utgår ifrån?



Svar på inlägget: angående för stora fälgar



Böter tror jag inte att du får. Men du blir skickad till ombesiktning. +- 5% i rulldiameter är var dom tillåter som mest. Så med större fälgar så måste du minska profilen på däcken.


jaha okej vad bra, så då behöver man itne vara orolig sen då när killarna med blåa kläderna kommer;)


Fast dom har väl svarta kläder nu, med lite blått och så gul-grönaneonreflexvästar?


Jo.. de har dom.. men dom är inte nå mycke trevligare att möta ändå.. även om dom har bytt färg på tröjan.. haha


hahah nä det e dom knappast, fast hoppas kan man ju xD


Dom plockar fälgarna på plats


Aldrig att dom plockar fälgarna på plats, kan ju inte finnas en chans.. Åker dom alltid runt med 4 st pallbockar också.. så dom kan ställa upp bilen på sen som blir utan fälgar.. och vem ska sen få fälgarna? tas i beslag?


Tror inte robstar var särskilt seriös


Det hoppas jag verkligen.. annars då jäääävlar skulle jag bli arg om man blir avstulen fälgarna av farbror blå..





hahaha så står man där utan fälgar låter ganska oseriöst isof tar dom väl bilen från dig om något (även fast jag ej tror att det skulel ske heller) då den kanske anses "olaglig" hehe


Enligt hörsägen fick Realcar böter pga dom hade eftermarknadsfälgar på nyare bilmodeller som inte uppfyllde orginaldimensionerna när dom var på väg till Elmiamässan i våras. Vet inte hur stor sanningshalt det finns i detta. Men i sånna fall bör jag också få böter om jag blir stoppad eftersom bilen är reggad på 16" fälgar men kör på 18". Eller kanske inte, beroende på hur "nyare" defineras. Vad jag har fått höra är att den bakomliggade drivkraften skulle vara verkstäderna och inte polis, besiktning eller nån annan myndighet. Någon duktig paragrafryttare som vet nått om detta??


Allt handlar om att rullomkretsen inte får överstiga +-5% från det bilen är utrustad för.. Fälgstorleken spelar med andra ord ingen roll. http://guson.se/hjulomkrets.php





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka