Vad jag tänkt göra med min Audi

Tjena, tänkte beskriva lite vad jag har tänkt göra för små utseendeförändringar med min Audi 100 CC -87 och se vad man kan få för tips och konstruktiv kritik . - För det första, beställa en dekal från dekaltrim med något av Audimotiven. - Ge mig på toning av rutorna, kan en relativt okunnig person fixa det på egen hand eller är en firma att föredra? - Eventuellt sänka den men då undrar jag om det är värt det? Vad blir skillnaden? - Fixa ett snyggt ändrör som skiljer sig lite från det tråkiga avgasrör jag har nu. Lite bilder: http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=48905 http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=49283 Med tanke på att folket här verkar kunnigt så uppskattar jag som sagt alla konstruktiva förslag. MVH



Svar på inlägget: Vad jag tänkt göra med min Audi



Är det rost på den? Såg att stötisen va skadad! Mitt tips innan du går på mä stylinggrejjer e att du rättar till skönhetsfelena på den:) Då får du en bättre grund att utgå ifrån;) MVH Falk


Hmm vart tänkte du på? Om du orkar så rita gärna dit en pil i paint eller nåt och förklara


Aj aj kapten:P


Sådär menade jag, å ja jag vet, du behöver inte berömma mig för min finfina handstil:D


Hey! Hur är finishen på bilen? Håller med talaren ovan att du ska kolla igenom eventuella skador innan du tar dig an att styla den. Mitt tips är att satsa på en sänkning först, gör mycket för utseendet det. Tona rutorna har jag ingen erfarenhet av, men jag skulle inte heller ge mig på det utan lämna bort det till ett företag så det blir proffsigt gjort. Så jag föredrar firman! Ändrör? Javisst, men ingen jappsdämpare va?


Får ursäkta jag är hyfsat ny på detta område men vill lära så detta känns som ett bra tillfälle, vad menar du med jappsdämpare? Hade bara tänkt mig något snyggt kromat ändrör i en inte allt för stor modell. Och om man nu ska sänka, kostar det runt 2000 eller så va? Är det något en hyfsat skicklig vanlig mekare fixar?


Japsdämpare är en ljuddämpare där slutröret är i princip lika stort som själva ljuddämparn, ska ge dig en länk så du förstår! Sänkning hos mekaniker går på mer än så, 3-4 lakan kan jag tänka mig!


http://www.garaget.org/?car=28410&image=247590 Han har en såkallad Japsdämpare! tkr inte du ska ha en sån, skaffa en dubbelpipig ljuddämpare för en 1-1500 kr istället, då får du ljudet! Slutrör e såpas dyrt att man lika gärna kan slänga in en 5-800 spänn till å dessutom få gött ljud i kärran!


Jo ljudet skulle jag mer än gärna vilja ha . Skulle du kunna tänkas länka till en bild på en dubbelpipig ljuddämpare? Vad går det på att fixa hos en mekaniker? För jag antar att det inte är nåt jag själv gör...





Ljuddämpare fixar du nog rätt lätt själv, ska inte vara några problem, sålänge du har rätt rördimension så;) ska se vad jag kan få fram åt dig!


Får tacka så mycket för hjälpen ToXtreme. Medan du letar fortsätter jag fråga på: Vad krävs för utrustning och kunskap för att byta ljuddämpare?


www.mds.se , sedan styling å sen så hittar du ljuddämpare själv;) Jadu, det beror ju på lite.. uppfästningen antar jag ingår i ljuddämparn å jag tror inte man ska behöva svetsa så.. det du behöver e en lift, finnes att tillgå på en del bensinmacker, t ex OK/Q8 å sen så han du tänkas behöva en gummihammare så att du får loss den gamla ljuddämparen=)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka