Hur gör man så att blinkerserna lyser konstant?

Jag undar hur man kan göra så att blinkersena lyser konstant. Jag har USA-blinkers och jag har lyckats så att den bakre delen lyser hela tiden då jag dragit från parkerigsljuset. Men vill även ha så att den främre gången lyser. Folk snacka mycket om en 2- pols lampa, hur funkar det? För det är nämligen själva blinkerslampan jag vill ha så att den lyser. Har en saab 9-3. Tack på förhand. MVH/(



Svar på inlägget: Hur gör man så att blinkerserna lyser konstant?



ta jord kabeln som går från blinkersen och koppla den på plus! så enkelt e det..


Blinkar de när man blinkar då?


svar: ja!


Men blir det inte 2 kablar från blinkersen till plus då? Fan, fattar verkligen inte, tacksam för en förklaring....


Det är ju det ajg vill veta med. Om man kan blinka med blinkersen då man har det så. Är ju en fördel=/ ???? MVH /(


Hmm... lite svårt att förklara men blinkers-reläet har ju två lägen. I "tänt läge" får du positiv spänning från reläet till plus-sidan på lampan. I "släkt läge" är plus-sidan jordad genom reläet. Alltså, om du då kopplar lampans jord till plus så får du omvänd funktion. I "släkt läge" lyser lampan och i "tänt läge" är den släkt. Således är lampan tänd tills du slår på blinkersen och då börjar den blinka. Gick det att begripa något av detta?


Fan vad göttt.. Tack för en bra förklaring:D Är det lagligt att ha det på detta vis?


Kommer inte blinkersen dra ström 24/7 då?


Svar: Nej





Får vara en pluskabel som går över tändningen


Olagligt men snyggt... USA-style.


Nej det är inte lagligt men det går ju att koppla det via ett relä och en strömbrytare så att man kan slå av och på. Blir du stoppad kan du ju slå av och hävda ett det måste vara ett jordfel


ja tack för en vettig o bra förklaring!!


Lagligt å lagligt.. så länge det blinkar så är det lagligt och är i rätt sken? Men de klart.. de beror väll på vilken sorts gubbe man möter på.


Fasiken det gick ju inte.. När jag försökte med det så la blinkersen av helt oc hållet på bilen.. ööö så är det rätt då=/ ??? Tog ju från jord till plus.


Hmm... borde ju funka. Har du tagit bort lampans jord kabeln och kopplat den till plus?


Då måste jag ha fattat hel fel... Jag gjorden brygga mellan de båda kablarna--- Alltså koppla så att de båda mötte varandra ..och att båda som vanligt gicj in i plus och jord.. Men då ska man alltså ta bort jorden HELT från lampan och sen koppla DEN vidare till plusen? inget ska in i jorden i lamapan överhvudtaget+??


Om det var så som jag skrev ovan så funkade inte det heller... så jag vet inte hur du menar.. =/


Du ska ta bort jorden från lampan och istället koppla en +tråd från t.ex p-ljus eller halvljus till lampans jord-sida. Plus-sidan ska du inte röra.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka