Varför reser sig klarlacken?

Håller på att lacka om en frontspoiler men nu när det var dags för andra lagret av klarlack så liksom reser den sig. Den bular upp sig och det blir veck! Varför? Har jag haft på för mycket eller var är det för fel?



Svar på inlägget: Varför reser sig klarlacken?



Har ofta med o göra att de är olika lösningsmedel i olika färgerna.. men är de samma färg du lackat med vetifan, kanske all lösningmedel i första lagret inte dunstat och vill ut är du lägger på nya!


Grejjen är den att jag har använt två olika klarlacker så det borde vara därför det reser sig men.. På en annan spoiler som jag också lackar har jag gjort på exakt samma sätt och där har lacken ej rest sig. Tycker det låter lite konstigt!


Hej, ahr du olika mkt värma när den härdar?? Härdar den för snabbt så kan den resa sig... Kan även bara för lite thinner som gör det...


Nej det tror jag inte. Har svårt att tro att den skulle ha härdat för snabbt för det var perfekta förhållanden och dessutom inomhus som jag gjorde jobbet. Vadå för lite thinner?


Har du för lite thinner så dunstar allt thinner bort för snabbt, så reser sig lacken. Om det är sån klarlack du använder dvs.


Och hur vet jag om det är "en sådan" klarlack jag använder?


Om du blandar i spruta så har du thinner i, brukar sällan vara det i sprayburkar...


det kan bero på att du får "silicon fläckar" som beror på tex gammalt vax. olika laker reagerar inte bra med varandra.... lacka med grundfärg först. eller slipgrund... /jonny





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka