lacka om en dörr

Hej jag undrar vad det skulle kunna kosta att lacka om en dörr (bakdörr) vad jobbet kan kosta på det arbete plus lack, och om någon vet bra o billig lakerare i skåne. samt så har jag hört att man kan få lacken att se (använd ut) med något som blandas i lacken så man inte ser att den har sprillans ny lack o skiljer sig från rästen av bilen stämemr det? /andy



Svar på inlägget: lacka om en dörr



Jag betala nyss 1200kr för att få en dörr lackad, bara utasidan men med ganska tufft förarbete. Arbetet va utan kvitto. Vart inte en nyansskillnad mot den 12 år gamla (iofs välputsade) blåmetalliclacken.


Jag trodde det var billigare, jag vill jhu ha insidan också lackad eller jag mena de invändiga kanterna som syns.. hmm


Tar du dän dörren kan de nog bli samma pris ungefär.. men riktpris 1000kr svart skulle jag säga, de dubbla vitt.. sen finns de givetvis massa avvikelser, beror ju på hur seriösa de är oxå, vissa lägger ner mer arbete än andra.


Okey men tycker än det är mycket pengar, en dörr är jhu inte så mycket liksom


Det absolut enklaste du kan göra för att få reda på detta är att åka runt till olika lackerar firmor och höra med dem. Då får du ett exakt pris, och inga gissningar och priser som andra har fått på sina och andras bilar.. Jag skulle nog (beroende på skicket) ta 1000:-/1500:- + material.. men då blir dörren som ny också. Dessutom så kör jag med en liten garanti grej på 1 år.. visserligen är det utan kvitto men jag vet vad jag håller på med så jag kan lämna en sådan garanti. Lycka till!


Man får det man betalar för. Vet du exakt vad man gör när man målar om en dörr? Beskriv skadan för mig så ska jag beskriva för dig vad det är som kostar.


där är ingen skada, har köpt en ny dörr pga den gamla var hopplös o nu ska den lackas om till bilens färg grön då, o den dörren är blå hur fint skick som hälst


Okej. Så här gör man(=jag): Börjar med att tvätta av dörren. Sedan märker jag ut skador med en speciell penna. Jag vet att du sa att det inte var några bulor men 9 ggr av 10 så finns det en liten bula här eller där som Svensson inte ser.. jag säger inte att du är en Svensson men ett tränat öga ser saker som ett otränat öga inte ser. Inget illa menat. Torkar därefter av insidan och mattar ned den. Sedan slipar man ut bulan/bulorna och spacklar. Medans man väntar på att spackla ska torka kan man slipa ut div. stenskott som ALLTID finns där även om dem är små. Sedan så brukar det kunna vara galv släpp på lite äldre volvo bilar som man slipar bort. Därefter slipar man spacklet, när det har torkat naturligtvis. Efter det mattar man ned resten av dörren. Innan grundningen så läggar man på rostskydd (vi kör med en 1K rostskydds grund) och sedan så grundar man 4 lager. Dagen därefter så klossar jag på spacklingen (genom slipgrunden, vid behov) och slipar sedan av dörren med ett fint papper (olika papper beroende på vilken färg det ska vara på dörren) . Blåser av dörren och skickar sedan in den på lackerings avd. Där hänger man upp dörren på en ställning och rullar in den i lackboxen. Är det något som ska maskeras så gör man det nu. Sedan blåser man av dörren för att få bort allt damm och annat skit som finns kvar på dörren. Tar sedan en speciellt medel (som tar bort silikon och andra föroreningar) och tvättar av dörren, torkar torrt efteråt. Sedan beroende på vad mer man har och göra går man och blandar i ordning färg. Kommer in i boxen färdgi att måla och tar då ett klibbduk för att få bort dem sista små damm kornen och annan ev. smuts (ludd te.x.) som kan ha fastnat på dörren medans man gick in och ut ur boxen. Sedan så målar man ett tunt lager som bara täcker lite smått (gäller vi målning av vatten baserad färg) när det har torkat så lägger jag nästa lager mycket tjockare. Därefter går man och gör rent sprutan och blandar i ordning klarlack. När färgen (basen kallas det) har torkat så lägger man först ett lager klarlack, och när det har torkat, så lägger man på nästa lager vilket brukar bli det sista (om det inte sket sig någonstans, då kan det kanske bli ett till). Vrider på ugnen (värmen i lackboxen) och låter lacken "brännas" under ca 45 min i ca 65 grader. Sedan när det är klart så tar man ut dörren och låter den stå och luft torka ett tag (tiden varierar på temp. och väder).. brukar räcka med någon timme sedan kan ägaren komma och betala och se nöjd. En ny målad dörr utan anmärkningar. Puh.. det där var jobbigt att skriva. Förstår du nu ungefär? Det är en hel del att göra. Och ibland så krånglar det rejält också. Detta var ett perfekt flyt i arbetet av att måla om en dörr.


Okey det låter mycket, jag som eventuelt ska ha motorhuv, höger,vänster framskärm och stötfångare målade också när jag skaffat x70 front. Hur mycket kan det gå på?? Men en fråga till går det inte att få lacken att se ut som den (gamla lacken) o inte så sprillans ny ut så man ser skillnad??





Det har jag aldrig nånsin hört talas om!!? Och varför skulle man velat göra det om d gick????? Polera man upp bilen nån gång framöver sen kommer det se heltskumt ut! Tycker man 1000:- är för dyrt att lackera om en begagnad dörr ut och invändigt så undrar man om bilar är rätt intresse för den personen(inget illa menat mot någon). Eller så gör personen allt arbete själv och köper allt material. Kommer bli både dyrare och sämre om man inte är väldigt duktig. Så uppskattar man nog en lackerares arbete mera efteråt. Mvh/Tobbe





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka