Stötfångarna fixade (plus lite till). Vad tycks?

Hej svej! Gjorde tidigare en tråd där jag bad om tips på hur jag skulle fixa till min bil lite. Planerade att lacka stötfångarna vita o bad om synpunkter. Det slutade med att jag, förutom att lacka stötfångarna, även lackade grillen vit, drog bort sidolisterna från bilen samt installerade vita blinkers. Blev rätt cleant tycker jag själv. Tack för alla tips från er som varit med ett tag det var guld värt. Fick all inspiration från garaget.org. Detta var mitt livs första projekt och har lärt mig en hel del på vägen. Har dessutom ordnat vita mätartavlor (bilder på dem kommer senare). Var en hel del jobb med lackningen, precis som några av er förutspådde. Arbetade med främre stötfångaren konstant från lunchtid till säkert åtta på kvällen första dagen. Sen tog det ytterligare flera dagar innan allt var helt klart. Hann ju inte jobba konstant med bilen varje dag, men större delen av dagarna gick åt detta (har mkt tid över då jag är sjukskriven). Gjorde slut på 7 burkar "diamond white" Hade ingen aning om att det skulle gå åt så mkt färg, men sen är jag ju nybörjare också och hade ingen koll på sånthär innan. Hursomhelst! Först såg bilen ut såhär: ...och nu ser den ut såhär: Fler bilder finns i mitt garage om ngn är intresserad. Nästa steg blir att skaffa fina fälgar. Funderar även på ögonlock (om jag hittar till min bil). Någon som vet var jag kan hitta det sistnämnda till ett förmånligt pris? Fler tips på yttre fix? Kjolar vill jag nog inte ha som någon föreslog, även om de skulle bli snyggt. Åker väldigt mycket i dålig terräng (guppiga grusvägar i skogarna) så de skulle jag bara förstöra. Tips på inredning är också MYCKET välkomna



Svar på inlägget: Stötfångarna fixade (plus lite till). Vad tycks?



Tja! Alltså ok, du kan skaffa fina fälgar och förstöra på väldigt dålig terräng (guppiga grusvägar i skogarna) Men inga kjolar kjolarna kommer inte att gå i nånstans.... Ögonlock = http://www.mds.se/?artnr=289031


Är fälgar så ömtåliga? Beror det inte lite på vilka fälgar man skaffar? Alltså, med "fina" menar jag inte hyperpimpade grejer, utan ngt som klår mina nuvarande (och det gör väl de flesta, hehe). Kör ju inte rally direkt heller utan väldigt lugnt och sansat Men alltså kjolarna gör ju att sidorna av bilens mage hamnar längre ner så att säga. Då måste ju risken för stenskrap bli större, även om man kör sakta som tusan. Rätta mig om jag har fel! Har ju aldrig handskats med sånt förut så... Är det så att I am wrong så ska jag såklart börja fundera en gång till, om det kanske är värt att skaffa kjolar ändå... vad ligger priset på? Länkar? Jo, spanade in de ögonlocken förut, men funderar på om de funkar till min nittietta. Är det inte lite annorlunda strålkastare på nyare modellerna jämfört med min?


Du, det där blev ju riktigt bra! Dela gärna med dig av dina lärdomar och erfarenheter så man kan våga sig på att göra nått med sin egen kärra snart.


Tack självklart ska jag dela med mig. Har du frågor om hur jag gått till väga mer exakt så är det bara att höra av sig Är inte alls särskilt avancerad på sånthär ännu, men man lär så länge man lever.


Nej fälgarna håller ju självklart, Kan ju bli märken och så i dom,. Men alltså bilen ska ju vara skapligt sänkt alterativt ett jätte stort hål för att kjolarna ska ta i,.. Och tar inte fram spoilern i så kommer inte kjolarna att ta i heller samt skriver du att du kör lungt och sansat, så då kan du ju passa på att missa dom stora hålena där kjolarna endå inte kommer att ta i :0) Okey, nej jag kollade inte vilken årsmodell dom passa på, men jag tyckte det såg ut som så på bilden iaf


Ok jag är inte omöjlig, hehe. Har du några länkar till kjolar som skulle passa min kärra? Kör lugnt o sansat på dåliga vägar iaf sen om väglaget är fint så kanske jag kör lite mindre sansat.


Blev ju bra det där. Snyggt att du tog grillen också.


ögonlock kan du lätt bygga själv. 1. tvätta lyktorna. 2. sätta på tejp (silvertejp är bra och tjockt) 3. vaxa tejpen 4. blanda polyesterplast och lägg på glasfiberväv och pensla på plasten, gör detta 2-3ggr (eller tills du är nöjd) 5. rita ut på glasfibern var du ska kapa (plasta lite större än vad du tänkt så du kan kapa till rätt storlek/form) 6. kapa till glasfibern. 7. spackla och slipa tills du är nöjd. 8. lacka. 9. montera dem med tex. dubbelhäftande tejp från biltema (grönt skyddspapper, sitter riktigt bra) lycka till.


Skulle bli bra ifall du lackade backspeglarna också till vitt. Kanske handtagen också......hehe MVH:MR_PERSIANO





bra tips (backspeglarna). ska erkänna att tanken slagit mig ett flertal gånger frågan är dock; ska jag lacka de jag har nu eller skaffa nya? handtagen får jag ta en funderare på... men det kan ju också bli snyggt.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka