Lack skada från en vinröd volvo 740, som skall återgärdas?!

Tjenare. Idag när jag skulle tvätta bilen märkte jag en liten vinröd fläck på högra-bakdörren, försökte skrubba av den, men fögäves. Efter lite nogrann uppmärksamhet på detta problem konstaterade jag och en polare att det var lack från en annan bil som råkat stöta till min dörr, troligen med sin bakdörr. Kom på att parkeringen hemma så parkeras det en vinröd vaxad 740(EDIT: i rutan intill på höger sida), troligen är det denna som orsakat den lilla fläcken. Det är varken bucklat eller på nåt sätt skrapat bara typ "överfört" röd färg. Vet inte vad jag skall göra åt detta, så jag ville fråga er om råd.....första steget är väl en kemikalie-fråga, om det går att ta bort på ett mer vänskapligt sätt. Eller en polis-konflikt-hot-föstöra din-bil fråga, alltså snacka med personen om vad som skett och vad HAN/HON borde göra åt det, a new paint-job maybe? Tror ni avfettning klarar att ta bort denna lilla såååååååå irriterande fläck, eller har ni fler förslag?



Svar på inlägget: Lack skada från en vinröd volvo 740, som skall återgärdas?!



Kan folk försöka att INTE slå upp dörren i bilen!? På min vita bil jag hade så hade man ju fått en hel del dörrar i sidan av både röd, grön, blå, ja you name it. Men det funka klockrent med klotter duk. Fick d av farsans kompis, men d finns väl å hitta nånstans d oxå... Det är stakt som satan, men funkade för mig. Det är värre med dom där jäklarna som slå upp dörren så jäkla hårt satt den blir hål, det hände mig förra veckan. Blir inte bara irreterad utan arg oxå! Men men... Hoppas d fixar sig för dig....


Är det bara ytligt så kan det nog funka med lite rubbing.


Ok, tack så mycket för idéerna båda två. Vore skitbra om det skulle kunna skrubbas bort på nåt sätt. Ne alltså jag är en eldfärdig person och det är kanske anledningen för att jag inte kan sova inatt, sitter här o grublar på vad man skulle kunna göra tillbaka så han fattar vinken, ska man komma upp o skrika ut sig massa konstiga skit eller typ visa vad en paintboll gun går för;)hehe. Egentligen så skulle detta kunna vara en polis-grej, personen stack ju från olycksplatsen utan att upplysa mig om olyckan per papper eller nåt alls. Aja, hoppas sådana problem löser sig för alla som har dem, och ni som inte fått dem än, memorera reg.nr på dem bilarna som är parkerade närmast er på parkeringar.


PS: Vet du om man skulle kunna hitta denna "klotter duk" på micro, eller är det en såndär "konstnärs verktyg"? Hur gjorde du då, dränkte du fläckarna i nåt eller var det bara o skrubba med duken?


Visst är det irriterande med folk som bara slår upp dörrarna. Men om det bara är färg och inte någon bula så brukar det gå att polera bort med lite rubbing/vax. Sedan är det väl så att om det nu är en bakdörr, så är det förmodligen inte grannen utan en passagerare som orsakat det och då är det kanske inte värt att göra sig ovän med grannen över. Man är ju rädd för att någon skall slå upp en dörr på ens bil, men har man ungar så är man nästan lika rädd för att dom skall slå upp en dörr på någon annans bil.


fungerar utmärkt med lite thinner på trasa oxå!


Är det inte hål genom klarlacken/solida lacken så går det att polera. Svårt att tala om hur när man inte sett skadan, men prova först med en snällare rubbing och polera bort märket. Räcker inte det får du börja med rubbing med slipmedel i. Sedan finrubbing efter det för att få bort polerreporna från grovreporna. Alltid lika tråkigt och irriterande med personer som inte kan hålla koll på vart man öppnar dörren och kläderna. Lagar bucklor utan lackering i mitt företag, och det spelar mer eller mindre roll hur gammal eller ny bilen är. Bucklor finns det nästan på varenda bil om man tittar efter:( Mvh/Tobbe





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka