Lackerare se hit, hjälp snabbt tack

Tjing alla glada.. Håller på och lackar lite små saker så som ögonlock, lister, grill m,m. Nu till mitt problem, jag har grundat å slipat å grundat å slipat till ja blir blå, gjort rent på alla konstens sätt, T-röd, såp vatten torkat å låttit sakerna ligga i dygn innan jag lackar igen.. Allt har gått bra fram tills klarlacken skall på, då sabbas allt på en gång, får miljoner små luft bubblor i lacken, å får jag inte det så blir det vitt. Ändå lägger jag ett mega tunt lager. Har hållt på i över två veckor nu och blir snart galen.. Vad gör jag för fel ?? Ps har både torr och vatten slipat ds Och det är Volvo orginal både färg och klarlack



Svar på inlägget: Lackerare se hit, hjälp snabbt tack



Kan det vara så att det är små damkorn i lacken ? Eller kan du ha lagt på kall klarlack på en varm detalj ?


Temp skillnad, där sa du nått.. Kankse kan vara pga att ja bor i lägenhet å sprungit ut på balkongen, slängt på lack å sen sprungit in i ett rum med allt igen..


Jo, det är inget man tänker på direkt. Kusinen gjorde så på en hel bil som dom lackade. Det var i en lackbox och äkta lack så ni inte tror det var nåt skit jobb. Såg skitbra ut innan dom la på klarlacken men sen blev det som små apelsinskal över hela bilen. Rätt så häftig effekt blev det på långt håll men på närahåll såg det fördjävligt ut.


Får göra ett nytt försök ikväll då å test lacka nån del inne i rummet Jag får inte så mycke apelsinskal utan miljoner små små luftbubblor


jo kan nog vara att de e tempskillnaden som gör de eller så passar bara inte lacken ihop med färgen!


Både färg och klarlack är köpta på Volvo och levereras ihop som ett packet så det bör ju inte vara fel klarlack


tycker det låter som att första lagret färg inte är riktigt torrt, då kan man få massa bubblor i klarlacken...


Oki, så jag bör låta de delar jag inte klarlackat ligga å torka ett par dagar till då ? Hur bör jag gå tillväga med de delar som är klarlackade men har bubblor nu då, låta dom torka en massa dagar, slipa ner å göra om eller ??


Vattenbaserade färger torkar långsammare än förtunning/thinner baserade. Och vattenbaserade är tyvärr svårare att lägga klarlack på men det går!. Du kan ju även slipa klarlacken och dra en vända till med klarlack. Typ 500 papper sen 2000 papper sen klarlack..





Jag har slipat med typ 800 vattenslip papper mellan alla lager, kan det spela nån roll att jag gjort det innan klar lack ??


jag och en kompis hade precis samma problem. vi hade köpt klarlack och lack från saab. allt gick bra tills klarlacken kom på. då förstördes allt. vi började om från början och åkte till mekonomen och köpte hagmans klarlack i stället.. och då blev allt frid och fröjd.


kolla så du inte har silicon någonstanns då blir det så





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka