Måste elhissarna fungera vid besiktningen?

Jag tänkte tona alla rutorna förutom vindrutan på bilen. Hur kan man kringgå den här idiotlagen som säger att man inte får tona de främre sidorutorna? Kan jag hissa ned rutorna innan besiktningen och sen dra ut säkringen till elhissarna o säga att de inte fungerar? Eller finns det nån regel att det måste fungera att hissa rutorna upp och ned? Kom gärna med förslag på hur man kan lösa detta problem.



Svar på inlägget: Måste elhissarna fungera vid besiktningen?



vänta med att tona tills efter bes.. ?


Det funka förr.. men de kryphålet är åtgärdat.


Ah okej, va jobbigt. Har ni tips på hur jag kan lösa detta problem? Tycker att det ser löjligt ut när det är tonat där bak men inte där fram.


Du får ju ha 75% ljusgenomsläpp på framrutan, och 70 på sidorna. Med riktigt mörk toning baktill så får du ändå bra mörkt.


men rutorna brukar vara ljust ljust tonade från fabrik så lägger man på toning så blir de ändå för mörkt för framrutorna. (i % räknat) mitt tips är att köpa en uppsätning framrutor och bara byta när du skall till besiktningen.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka