Nanobehandling, funkar det?

Hej! Vet någon om nanobehandling för lack verkligen fungerar och hur resultatet blir? Har provat en nanobehandling på vindrutan och det blev kanonbra, tror det hette tcnano för bilglas. Går betydligt lättare att tvätta bort flugor mm på macken. Har hört att vissa bilar säljs nanobehandlade (Mercedes t ex, och tror det är dyrt som fan), men sen finns det ju typ tcnano mfl som säljer även för lack, törs jag köra det på min bil? Erfarenheter någon?



Svar på inlägget: Nanobehandling, funkar det?



har oxå funderat på att testa de... men vet inte om det blir så pass mycket bättre så det är värt pengarna...


Japp... Återkommer om jag törs prova! :-) Kan i alla fall rekommendera att köra på vindrutan om du inte redan gjort det, blir väldigt lättvättad och när det regnar behöver man inte köra spolarvätska för att få bort smutsen. Jag köpte genom www.nanotvatt.se, ungefär 250 spänn tror jag. Har sett på andra ställen också (något som hette nanotech eller likn) men som var betydligt dyrare...


Har hört att nanobehandlingen på vindrutan är helt underbar men på lacken så är den inte licka klockren så det är bättre att köra en rejäl vaxning och köpa sig en öl eller två för de pengarna


Hittade en bild på nanobehandlad lack http://www.nanotvatt.se/Images/Nanoformerad_bil.jpg Ser ju bra ut om det stämmer :-)


jo det ser bra ut men frågan är hur skillnaden är om man hade polerat och vaxat på ett annat ställe, om man hade märkt nån skillnad


Grejjen är att det säkert blir samma effekt, men det som är intressant är ju hur länge det håller i sig. Nano-skiten ska ju hålla mycket längre, nån som vet något test där dom typ bevisar det eller nått?


polaren använde nått nano för vindrutan så att regn ska rinna av lättare. Fungerade riktigt bra enligt honom.


Jag har faktiskt inte testat bilrutebehandlingen men jag har kört på billacksförseglingen från tcnano på min A3:a...samma medel som användes i bilden från www.nanotvatt.se som nån postade ovanför. Jag tycker att nanobehandligen gav något bättre resultat än den försegling jag använde tidigare. När bilen är nybehandlar märker man ingen skillnad direkt, men det är när man ska tvätta bilen som man får igen pengarna tycker jag. Blås på med högtrycken lite så glänser bilen snart igen! Har även lagt en beställning på bilglasmedlet nu. Har förväntningar på det :-)


Ja testade nano mojjen för rutan.. d va bara onödigt dyrt enligt mig.. Man kan lika gärna köra me vanligt turtle wax på rutan d har ja gjort hela året å vattnet rinner av osv osv.. har gjort d kanske 2 gånger så d håller ju iom att man inte använder torkarna ändå..





Testa Rain X i stället, det är sjukt bra kan jag meddela! Vet att det finns att köpa på Billia i Haga norra (solna) samt bra bil (upplandsväsby) Rain X är värd var enda krona! Tro mig!


Som jag har förstått det bildar nanobehandlingen till skillnad från vax etc. en nanotunn hinna (typ 3 atomer). Denna följer materialet på ett annat sätt och är uppbyggd på ett sätt så att det fastnar på materialet. Därför verkar det vara olika produkter för t ex en vindruta och lacken, i o m att det är olika material de ska fästa på. Länktips att kika på: http://www.nanotech-now.com/ http://www.nanotvatt.se/HowItWorks.html


Tack för tipset! Update: Nu har även jag testat bilglasbehandlingen (tcnano) vilken faktiskt helt utklassar andra produkter. Alla andra medel jag testat har lämnat spår efter vattendropparna men nu blir det helt fritt. Jag är helnöjd.


Nu har jag även provat Rain X på min andra bil som någon ovanför föreslagit. Liknande effekt, men enligt de recensioner jag sett håller den inte lika längre som en nanobehandling. Upplevde också att torkarbladen med Rain X liksom gled över vattnet och skapade pärlor, vilket var lite irriterande... Erfarenheter från andra som jämfört Rain-X och en nanobehandling (från tcnano eller liknande)?


lämna in bilen på diamond-bright (osäker på stavningen kan vara brite på slutet) dom kör med någon teflon behandling.... och lämnar 6 års garanti? vad garantin innebär vet jag ej, men 6 år låter ju sjukt bra





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka