Reklamremsan under nummerplåten, varför har så många den kvar?

Jag ser det flera gånger varje dag, fina putsade dyra bilar som har tonade rutor, lackbehandling, kromade slutrör, modellbeteckningen är borttagen på bakluckan..... Men där under nummerplåten sitter den där remsan kvar den där det står nått i stil med "Berras bilservice AB" Varför har så många den kvar? För det är väl inte så att man vill göra reklam på sin dyra fina bil? Eller känner man något "tvång" att göra reklam för den firman som bilen en gång i livet har funnits? För det kan väl inte vara ren slöhet? en ny hållare kostar under hundringen på närmaste mekonomen.



Svar på inlägget: Reklamremsan under nummerplåten, varför har så många den kvar?



Kan inte annat än hålla med. Kan inte heller förstå att folk inte köper nya reg.plåtar oftare, kostar inte ens hundringen styck..


Du är inte den enda som reagerat på det.. Det allra värsta är när det står t.ex kvarndammen eller någon annan auktionssida på en dyr bil... Jag tror det beror på att de som äger bilarna helt enkelt inte vet bättre.. Eller så tänker dom helt enkelt inte på det.. Eller vissa kanske till och med är stolta över att dom köpt bilen på firma och låter det sitta kvar. Dom kanske tycker det ser seriösare ut? Om jag någon gång skulle köpa en bil med sån reklam så är det nog det första jag tar bort.


Synd bara att dom nya plåtarna ser ut som skit.. Speciellt jag som kör äldre bilar, det där himla EU-märket förstör hela skylten... Fattar inte varför dom tog bort skyltarna utan EU-märket. Deras motivation var att vi bodde i ett eu-land och att "endast" 11% av skyltarna som såldes var utan EU-märket.. På tal om det.. Är det någon som vet vart man kan få tag på reg-hållare till skylt utan EU-märke??


Håller med om att den nya plåten ser ut som skit, beställde nya skyltar utan EU märke till mina bilar innan dom togs bort. På tal om nummerskyltshållare så finns det på mekonomen. http://www.mekonomen.se/bil/tillbehor/s . t-pa8823sv


Jobbar i bilbranschen, och tyckte väl ungefär samma sak till en början. Visst tycker jag bättre om dom gamla fortfarande, men jag börjar faktiskt vänja mig. Beställde nya skyltar precis innan nyår, utan EU-märke givetvis


Tips till folk som inte vill ha nya EU-skit-plåtarna. Köp massa icke-EU-skylthållare som täcker kanterna på skylten. Behöver ni i framtiden beställa nya plåtar kan ni bara såga bort EU-märket och den sågade biten syns inte för den hamnar under skylthållarkanten. Kanske inte lagligt då man inte får modifiera skyltar men 1000 ggr snyggare än att behöva köra me EU-märket. OnT: Har undrat samma sak flera gånger. Bytte just på min Lupo till en "blank" från en bilhandlarskylthållare. Men för handlarna är det ju skitsmart reklam, dom där skylthållarna kostar nog inte dom många kronor


Jag kör gärna runt med "reklamremsan" då jag gör reklam för en kompis företag. Har heller ett blått EU-märke på skylten än ett dubbelt så stort påklistrat S-märke i bakrutan.


Detta har faktiskt stört mig en längre tid. Jag har sett många bilar där ägaren bytt ventilhattar på däcken eftersom dom inte matchat färgen på bilen, men likförbannat åker dom utan att reagera runt med en skylthållare som det står "Buffel och båg Bilhandel AB" på. Personligen skulle jag vägra att åka runt och göra reklam för något såvida jag inte får betalt eller det är något jag verkligen stödjer. På min bil står namnet på firman som trimmat och mappat min bil, eftersom det är ett företag jag verkligen är nöjd med och fått kanonservice ifrån. Dessutom är man ju lite stolt över sin trimmade bil och visar gärna upp att den är just trimmad, så där ser jag inga problem med ett företagsnamn på skylthållaren.


Vettigt resonemang Min teori är att det kan finnas människor som anser att text på registreringskylthållaren inte är ett tillräckligt katastrofalt problem att det förtjänar att hamna överst på priolistan när de köpt en ny bil. På min IS200 stod det under många år "Lexus Svenska Försäljnings AB" och det gjorde inte direkt att jag kräktes varje gång jag såg bilen. Registreringsskyltar må vara fula, men att mer eller mindre dumförklara någon som inte bemödat sig med att byta eller ta bort sin hållare är som att kalla sin morsa idiot för att hon inte har sänkt sin bil.





Väldigt haltande liknelse. Att sänka en bil är dyrt, tidsödande och ändrar bilens verksamhetsområde. Att ta bort reklamen under skylthållaren är i princip gratis, tar två minuter och bilen fungerar precis lika bra som innan. Jag skulle vända på liknelsen och säga att inte ta bort reklamen på skylthållaren är som att gå runt med kläder där prislappen hänger kvar. Vilket det iofs finns folk som gör.


folk har dem för att de helt enkelt inte bryr sig. Bilen är för majoriteten av svenskar ett transportmedel, och inget mer än det, därför skiter de flesta fullkomligt i vad det står på regskylten. Jag stör mig mer på de som monterar en kromad regskyltshållare tex, då har de medvetet gjort ett skitfult val imo, men det är ju å andra sidan en fråga om tycke och smak


Jag tog förvisso i lite, men skala ned det till att kalla henne idiot för att hon inte använder däckglans. Många tycker ju att det är snyggt och det kostnar nästan ingenting. Att ta bort sin registreringsskylthållare kan ta lite tid. Ibland måste man krångla bort skylten, skruva bort hållaren som kan sitta med rostiga bultar, borra håll i registreringsskylten och skruva tillbaka denna. Ska man byta hållare måste man dessutom inhandla en sådan. Folk som endast använder sina bilar som transportmedel tycker vanligtvis inte att texten på hållaren stör så pass mycket att det är värt mödan att ta bort den. Liknelsen med prislappen på kläderna haltar minst sagt, den också. Den vore att jämföra med att inte ta bort prislappen från bilen. Tycker du att "Buffel och båg Bilhandel AB" är att likna vid en prislapp? För övrigt lyder uttrycket "ruffel och båg". Bufflar hör hemma på savannen.


Nu pratar vi nog om helt olika saker. Dom senaste fem-tio åren eller så har reklamen suttit på en liten plastlist som man bara knäpper fast i skylthållaren. Det tar på sin höjd 30 sekunder att lista ut hur man får loss den, någon som gjort det förut gör det nog på 5. Och sen handlar inte tråden om folk som bara ser sina bilar som transportmedel. Både i TS och i min första post klargörs det att det handlar om "putsbögar" som i övrigt lägger ner väldigt mycket möda och omtanke på sin bil. Och bara för att vara en riktig messerschmitt så tänker jag påpeka att det faktiskt är olagligt att borra hål i registreringsskyltar!


Från början visste inte jag ens att det gick, men sen när jag fick veta att det gick så vart det tack och hej


Jag var tvungen att kila ut till min IS 250 och se efter. Mina lister saknas faktiskt, det måste vara därför jag sovit så gott det senaste halvåret Du nämnde tidigare att du gör reklam för företag du anlitat, för att du är nöjd med dem. Det skulle ju faktiskt kunna vara så att någon som köpt sin bil på Bilkompaniet är nöjd med bemötandet han/hon fått där, men det enklaste svaret är nog att det även bland "putsbögarna" finns folk som inte stör sig på texten på deras hållare. Att man inte får borra i sina skyltar har jag inte tänkt på, men det stämmer förstås. Jag har kastat bort många skylthållare och monterat skyltarna direkt på bilen, med små distanser bakom. Detta tycker jag är betydligt snyggare än att låta hållarna sitta, men jag tänker definitivt inte klandra någon som gör annorlunda.


Ja, och det är det jag inte begriper. Folk lägger timmar på att färgmatcha dimljusen med kupébelysningen och har 35 olika medel för att putsa rutorna, men dom reagerar inte ens på att det står "Bilbolaget AB" på deras regplåt. Personligen tycker jag det är skitfult och begriper bara inte hur man kan missa en sådan sak när man är så noga med detaljerna på allt annat. Jag är själv extrem putsbög och har givetvis färgmatchat all belysning på bilen, men sen ryckte jag också reklamlisten som satt där ca 8 minuter efter att jag hade köpt bilen. Listen som sitter där idag är som sagt från min tuningfirma och matchar dekalerna på resten av bilen, så den ser jag mer som ett genomtänkt designval än ofrivillig och störande reklam.


Jag kunde faktiskt inte bry mig mindre sen hur ofta står man och glor på sina egna skyltar typ aldrig Så är vell bara putsbögarnas riksförbund som bryr sig?


Samma här. Nya plåtar på en -unppenbarligen- gammal bil ser sådär ut. Men visst fan står det "Hedin Bil AB" bak på Toyan... Ska kolla på det. Kanske köpa en remsa från dekaltrim eller liknande sida och skriva "www.polisen.se" hehe...


Det beror givetvis på att inga nybilsköpare ens blir tillfrågade om dom vill ha EU-märke eller inte. Dom som fått EU-märke är det säkert bara nån procent som brytt sig och bytt skylt, resten bryr sig inte helt enkelt. Detta är min teori iaf. /Benny





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka