Lackerare

Har införskaffat en spoiler till min A6:a och undrar ifall det är någon som känner till en lackerade (i stockholms området) som gör det hyfsat billigt? Har inte lust att betala 1000-1500:- för lackering på en liten vinge=) Ge gärna förslag eller om det är värt att lacka den själv? Och hur gör man då=P



Svar på inlägget: Lackerare



1000 spänn är tyvärr inte helt orimligt, även om du har färgen med dig. Görs det hela i en uppvärmd lackbox med utsug och rengöring av spruta mm mm så kan det fort bli en tusing. Ett billigare alternativ är ju att du åker till lokala färghandlaren och får din specifika bilfärg blandad i sprayburk och gör det hela själv.


Hur illa kan det liksom se ut om man gör det själv? Måste även kolla om jag behöver slipa ytan innan jag sprayar på. Tack för ditt svar det uppskattas verkligen. Då får jag leta upp färgkod också. Borde stå på Audis hemsida någonstans. Tack så mycket!


Haha. 1000-1500 spänn är ju nästan gratis, om en lackerare gör jobbet.


Ja du, det kan bli hur illa som helst om man är "ny på området" men visst kan det också bli helt ok. Här finns det mesta man behöver veta om lackering. http://lackering.forum24.se/


Jo jag vet men tänkte en sån pytteliten sak som ska målas om bara=P


Tack för tipset! Åkte till Audi nån dag och frågade vad en spoiler kostar lackerad med montering. 10 000:-=O Jag beställde vingen från ebay identisk med original s6 vinge för 870 spänn. Sen är det bara att fixa lacken själv eller lägga ut en tusen lapp då=)


Njae, det ska väl slipas ner. Läggas ny grund, för att sedan slipas igen så det blir rakt och fint. Sedan lack..och nu vet jag inte vad för lack du har på bilen men dom flesta vill väl idag ha klarlack på, och här gäller det ju att ha lite färdigheter för att det ska bli snyggt. Det smyger iväg både tid och ork i detta - och såklart kostnader för både grundfärg, färg, klarlack och så vidare - ..så..1000-1500 är banne mig ingenting.


Det är fantomsvart metallic pärleffekt. Är det jobbigare då?


Det får någon som är mer kunnig inom området svara på. Men gissningsvis så låter det inte "enklare" i alla fall..





Haha tänkte mig att det skulle vara jobbigare. Kostar ju mer att beställa från fabrik än vanlig metallic=) Men tack för alla svar det uppskattas verkligen. Får vi se när vingen kommer från Kina bara...


På en svart basfärg så syns apelsinskals yta tydligare i klarlacken. Sen brukar det vara en del/ mycket jobb att få en Kina vinge snygg. Dom dom nästan alltid är vågiga och dålig passform.


I detta fall betyder det att jag ska nog dra till ett proffs istället=)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka