Byggskum hållbart??

Tja. Vi säger, eller jag säger, att jag ska bygga en egen front till bilen. Och jag klenar släppmedel lr liknande över hela orginalfronten på bilen. Sedan sprutar jag byggskum över hela, ett ganska tjockt lager. Är det möjligt att ta bort byggskummsformen från orginalspoilern sedan lr spricker/går allt sönder då? För jag tänkte att om det lyckas kan man ju vara inne och arbeta med den och ha bilen körduglig sammtidigt.. MVH / John



Svar på inlägget: Byggskum hållbart??



Kan man plasta på byggskummet? Eller smälter skummet då? Kan man plasta, plasta då på förstärkningar.


Det går ju plasta på skummet om man lägger nåt emellan, vissa säger att man kan lägga alufolie emellan andra säger att det räcker att spruta på ett lager färg innan man börjar plasta m.m Sen läste jag att det var en person som hade skrivit att han inte tyckte en "plastklump som spricker i temperaturskillnader" lät som en bra idé.. då tänkte jag att om man borrar små hål lite varstans i byggskummet när man är klar med formen så om det skulle spricka så kanske sprickorna går in i hålen istället för ut i plasten??


byggskum spricker inte men jag tycker ändå inte det verkar som en väldigt god ide´att bygga så. Ett tips är att du måste ha extremt tålamod om du ska lyckas annar rekommenderar jag att du köper färdigt direkt. Det kommer i slutänden att vara billigare hur du än vänder och vrider på det.


Grejen är att det inte finns färdiga spoilers till min så jag måste bygga själv om det ska bli nåt... Mvh / John


du vet att byggskum har en tendens att expandera !


Jag skulle nog göra såhär: Köp en beganad orginalfront, spelar ingen roll om den är repig å ful bara den är någorlunda hel. Sen sätter du den på och sputar på byggskum, men bara på fronten. Ska det täckas nåt typ på sidorna så lägg frigolit eller nån träskiva emellan för annars blir det ell elände att få bort det från bilen. När du sedan fått på att byggskum å väntat minst ett dygn äre ju bara att skruva loss fronten och därmen får du ju loss även byggskumet från bilen. Sätt på orginalfronten igen och sen kan du köra igen samtidigt som du bygger den nya inne i värmen. Tycker det känns som en någorlunda enkel och billig metod. En beganad front från en skrot borde ju inte kosta mer än högst 500 spänn, troligen mindre. Å tycker du att det är för dyrt så kan du nog lägga ner idén för det kommer att kosta mer i slutändan ändå. Å vad gäller att det alltid ska bli så dyrt med egenbyggt så hävdar jag motsatsen. Nu finns det i princip inga kjolpaket till min bil men jag tror ändå att mitt eget paket kommer att bli billigare än många andra kjolpaket i slutändan.


Ja om vi snackar budget skum så ja dom expanderar väldigt mycket! Men jag rekomenderar HILTI's skum den expanderar knappt något. Sen ska man fukta innan för att minska under/efter expansioner.


Jag tror många menar på att du förlorar på den tid du lägger ner, inte material kostnader. Säg att du tar ledigt en dag från jobbet 7 timmar och bygger fronten istället. typ 700 spänn (beroende på vad du tjänar givetvis)... Har man fritid så är det ju lugnt, men vem vill jobba på fritiden om man redan har ett jobb? inte jag ialf hahaha


Ja det är klart att det blir sjukt dyrt om man skulle räkna varje timme som förlorad inkomst. Då vill jag inte ens veta vad det kostar i slutändan. Men samtidigt så tror jag inte man riktigt kan tänka så om det inte är så att man tar ledig för att styla bilen, vilket jah tror att väldigt få gör. Men ska man göra en front eller helt kjolpaket så får man räkna med att det tar väldigt lång tid iaf!





Det är ju fritidsintressen det handlar om. Inte själva "jobbet".. Är man bara itresserad så kvittar det om det blir lite jobb..


jag sprutade på orginalfronten. sedan formade jag och la på plast..... sedan ett herrans massa spackel.. det som tar tid är om du har för mycket hål i den... j'vligt jobbigt att få dem bra... men det går...


hehe kanske de.. ja vet bara att ja har sett en som sprutat in byggskum i sina dörrar för att täta dom.. men hela sidan trycktes ut..


Finns det ingen universal spoiler som passar i måtten då? Köp i så fall en sådan och bygg om den.


Tips om det blir mycket gropar i byggskummet. När jag var nöjd med min form så spacklade jag den med husfix. Mkt billigare än spackel å det funkade rätt bra. Annars kan man ju bara tejpa hela ytan men jag tror att det sjunker rätt mkt då. Jag använde både husfix och tejp men ytan på formen blev ändå inte helt perfekt.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka