Smart lösning för motivlack?

Skall i framtiden på något vis lacka hela min gula folka -63 i leopardmönster.. (pimp? Ja, fast mest likheten att båda kan komma upp i 110 i några sekunder) Känner dock inte för att stå med airbrush & freestyla hela skiten.. För det första kommer det nog inte bli så bra, & för det andra tar det lite för lång tid.. Har funderat på om man kan använda någon schablon av något slag? Finns det någon som gjort någonting liknande ( ) & isåfall kommit på något bra trix?? /Christian



Svar på inlägget: Smart lösning för motivlack?



Det är ju isåfall om du gör en schablon som fungerar som en websidebakgrund eller en tapet, att du har ett viss mönster som går ihop med omkringliggande, om du förstår hur jag menar. Utifrån det så kanske du får lägga in lite frihand här och var för att få lite "liv" i det.


Jag skulle nog göra allt på frihand utan schabloner, varför? Jo för den andra pricken är inte lik den andra. Har du schablon får du samma mönster och det ser inte naturligt ut. Schablon skulle jag nog bara använda till som minsta prickarna på pälsen. http://www.partyreflections.com/user/Leopard.jpg


Mmm.. Många prickar blir det.. Eller som man skulle sagt på engelska; Many .. Ähh. Man får väl ha en ganska stor schablon med många olika prickar på, & sen fylla i med lite större prickar.. Man vill ju gärna ha som det ser ut på ryggen rakt över bilen.. Kanske måla stingerpipen som en svans??


hur seriöst vill du ha det då? för om du vill spara tid kan du ju köpa leopardmönstrat tyg o limma på, o kanske lägga på klarlack så det inte ruttnar=)


Vicken rallare!! Gör folk sånt? Nah.. Lite seriösare än så blir det nog.. Kommer ju inte bli något proffsjobb kanske, men det kommer förhoppningsvis synas att man försökt iaf


hehe nae min idé var nog inte den bästa. hoppas du löser det hela


frihand skulle ja rekomendera, tar tid med lovar att det blir snyggare, med en mall får du alltid en "bestämd" linje. du kan ju alltid använda en liten ordinär spruta, då lär det inte ta mer än en dag eller så.... (men det är ju hur jag skulle göra) lycka till


Typ en sån man använder till modellbyggen? Får hoppas min estetiska ådra räcker till för att få det snyggt..


en sån här http://www.anest-iwata.se/objects/docum . 3%20se.pdf kanske lite dyr men bra.





Nu är jag inte proffs på detta men varför inte köra sån där teknik dom använder när dom lackar bilen, nåt papper med klister på, du kanske kan skära ut prickar ur det för att sen använda som schablon... då blir prickarna ju olika och sen drar man bort papperet efteråt... äsch jag vet inte. Hoppas du kommer på nåt bra sätt!


jag vet inte om det blir bra men min första tanke är ju att ta och göra typ 10 st olika chablonder med olika former, sen vrider du och vänder dem lite bara när du målar dem så ska du nog få det att se verkligt ut, sen köra lite frihand för att få dem "3D" liknande..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka