Vad säger besiktningen om min nyinköpta ratt?

Hejsan! har köpt en sportratt nu och undrar vad besikningsmännen kommer säga om den eftersom jag har ersatt den med min orginala ratt med airbag. Får man verkligen byta ratt när det sitter airbag i bilen? MVH Johan



Svar på inlägget: Vad säger besiktningen om min nyinköpta ratt?



Svar Nej.. Alla nyare bilar är typgodkända dvs att man inte får röra dem


eller så bryr dom sej helt enkelt inte..


Det brukar gå att besiktiga med airbagratten utbytt, men vid tex demontering av passagerarairbag måste det skickas in uppgifter till Vägverket så att tilläggsinfon i regbeviset ändras. Vad som gäller för förarairbag vet jag inte, så kolla med bilprovningen innan! Sen måste ratten dessutom vara godkänd om man ska hårddra det! Vad jag däremot vet är att du kommer att få ett larm på OBD:n och att airbaglampan kommer att lysa. Går att åtgärda med ett motstånd istället för airbagen. Brukar vara på 2,2 Kohm, men vad som gäller för Volvon får du ta reda på. Vad du än gör så Ohm-mät inte airbagen då en multimeter skickar ut spänning för att mäta..... Dock lite, men ändå! Ok, Originalrattar må ibland vara fula men jag hade aldrig försämrat säkerheten. Många bälten är även anpassade till airbagen och kan ge fel skyddseffekt om dom används utan airbag... Edit: Din bil är troligtvis inte helbilsgodkänd då det påbörjades -98


Det är ganska dumt att byta ut en livräddare mot en dödsfälla.


Jo men ratten är ganska ful. har svart inredning och har en grå ratt . Har inte hittat någon bättre begagnad ratt tyvärr . Någon som har eller vet var man kan köpa? Volvo går den nog på en 2600kr.


om jag hade vart dig så hade jag köpt den på volvo


likadant för förar airbagen. blir ganska säkert en trea på bes annars om man har otur och får en observant kontrollant.


Nybesiktad V70 -98 ua utan airbag! Gick för mej! så länge lampan inte lyser verkar dom skita idet (har varken förar eller passagerar kvar!)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka