Gjuta ögonlock, behöver verkligen råd!

Okaj.. och sen plockar man bara av det och så plastar man på detta?



Svar på inlägget: Gjuta ögonlock, behöver verkligen råd!



gör dem på plats (täck allt du INTE vill ha plast på, så det inte droppar) när du plastar blanda lite mer härdare för att få det att härda snabbare samt sätt antingen en värmefläkt direkt mot eller kanske en byggstrålkastare för att få upp temperaturen och få det att härda snabbare...


Nyss gjutit en hel huv på detta viset med hjälp av lite vanlig folie och tejp och det funkade klockrent! Bara att kolla i projekttråden för bilder. Tänk som sagt på att täcka allt som du inte vill ha plast på noga för det är ibland ganska krångligt att få bort och även om du får bort det kan det se ut som en "fettfläck" där det en gång satt. Tänk också på att låta det torka ordentlig så det inte böjer sig om du tar bort det. 3-4 timmar i rumstemp för att det skall härda ordentligt även om det blir torrt på en timma betyder det inte att det hunnit stelna riktigt.


Jag körde i och för sig med glasfiberspackel men mitt var torrt rakt igenom när jag slipade, och det hade stått ungefär en timme


Okej.. men det med rumstemp blir ju ganska krångligt! Får försöka fixa d en dag med fint väder? Låta det vara i 2h och sen plocka loss det för att fortsätta i källarn.. det måste la ändå gå?


med 2% härdare? knappast... torktid i rumstemperatur är ca 30min


Jo torktiden är ju runt 30 min men sedan blir det ju stelare ju längre det ligger stilla. Det går ju att plasta en bit, låta den torka så den inte kladdar, spänna upp den i en ostbåge eller nått gå och lägga sig, sedan dagen efter behåller den formen. Gick iaf åt mig med mina små experiment men det varierar nog beroende vilket märke på polyester samt hur mkt härdare man använder.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka