Japs dämpare= Effektförlust?

Är det sant som jag hört att man kan tappa 20-30 hk med en japsdämpare om man har det på en bil med sugmotor?



Svar på inlägget: Japs dämpare= Effektförlust?



20-30 hkO.o"""""...:Mjaaaaaaaaa...de stämmer inte......kanske en liten förlust...men 20-30 hk?


Beror ju helt och hållet på vad du har för rör från katten å så.. drar man på en 100cell kat å 2,5 rör å en Japs på din Saab så betvivlar jag att du skulle tappa nåt.. snarare vinna effekt.. däremot om du bara drar på en Japs så kan du tänkas tappa ja.. men inga 20-30hk!


Byte till japsdämpare på min civic jag hade innan, och den förlorade ingen effekt iallafall, och då körde jag med orginal system resten av vägen


Har sett bänkade förluster på 90hk på en som hängt på japsdämpare och öppet filter, så nog kan man tappa bara man gör "rätt" Nu var detta förvisso nå prylar från nå kinapuff-importör som hade ungefär samma kvalité som UFF. De tester jag gjort så verkar det svårare att tappa mycket effekt på större motorer, betydligt enklare att förstöra det hela på en liten motor. Känns som det är dags för ytterligare en fet tråd vad egentligen avgassystemet har för roll på bilen, vissa verkar tro att de bara skyfflar avgaserna så man inte andas in dem... Allt handlar om vilken bil det är, vilken typ av modifiering man gör och framförallt hur det man monterar påverkar motorn, först där vet man, en japsdämpare är inte alltid en japsdämpare, två olika japsdämpare kan påverka motorn helt olika varandra, det finns inget samlat värde för alla så att säga.


med andra ord.. punga ut lite mer och köp Kvalité och beprövade Japs före budget!


då har jag en fråga! på min mazda 2,0 motor har jag 2,5" stortsett hela vägen. Idag sitter det en katt, en mellan dämpare och ett otto japsdämpare bak. Om jag nu plockar bort mellan dämparen och rensar katten tappar då jag effekt? Jag kan på japsdämparen ställa motstånd.... Jag kan inte ha tappet effekt när jag tog bort simons slutdämparen och ersätte den med ottomotives. tycker snarare tvärtom.


Tar du bort mellandämparn kan det bli att du får förlite motstånd, även om du kan ställa in det på ljuddämparn!


Hur kan man tappa effekt på bara dämparn på slutet? Vet att på min A4 har jag dubbla dämpare ibak och de är noga konstruerade så att det blir rätt flöde och tryck men att bara byta slutdämparn gör ju inget annat än ljudskillnad? EDIT:Vad gör tråden i 'Utseende och styling' forumet?


visst man kanske tappar 20 hp på att man dra stuprör hela vägen men om du dra ett sportsystem som är köpt för din bil sen en jappsdämpare så lär det inte vara nån fara. sen ska man trimma så man ska ha massa hästar så lär man ju köra med rätt grejor. det ska ju vara rätt flöda på en sugis kanske till o med på turbo? men det är min åsik vet inte om den är rätt eller fel.





har öppet filter o 2,5" på min från katt å bakåt me en simons fullflödesdämpare längs bak och den blev ju bara piggare av de


okej, tack för svaren! ..någon som vet någon schyst dämpare i lagom prisklass ( ca700-1500kr) då ?


stylingbutiken har japs dämpare för 695 kr tror jag det var, jag tänkte beställa 2 st sånna nu under vintern... Sen så vinner man väl ändå effekt på att ta bort katten eller rensa den?


Varför inte köpa en race katt ist?


Klart man kan köpa en race katt, men någon ovanför diskuterade om man tappade effekt ifall man tog bort eller rensade den. Jag har ingen katt på min och vet inte ifall jag vunnit eller förlorat effekt på det, men en ny katt ligger och väntar på att jag ska plocka ut bilen från värmen


Du har visst en kat, alla bilar efter -89 måste ha katalysator enligt svensk lag! En Racekat gör skillnad, om du byter hela avgaset därefter men motståndet är jätteviktigt för att den ska gå bra! Och ska du skaffa Japs så skaffa ingen billig skit.. bättre att satsa 1600 på en än att köpa 2 diton för 800kr styck! Surfa in på www.creatix.se och kolla på 666Evil dämparna.. det är kvalité!


Nej jag har ingen katt, den är borttagen av tidigare ägare så nej jag har ingen katalysator. Ja jo men jag har inte direkt någon monster motor den ligger bara på 116 hk så vet inte om det är värt att kosta på så mycket. Jag har en ganska dyrt japs dämpare nu men jag vill ha två st likadana.


Hur klarar din bil en besiktning utan katten? Borde få fett nedslag på avgasanalysen på SBP, såvida den inte är importerad.


Har 2.5 tum efter katten och en japs dämp och när jag fick allt iording och tätt så vart den en mkt piggare bil och varv villigare. Kan inte ha tappat några 20-30 häst. Bilen de sitter på är en Sierra 2.0 16V


DU tappar ingen effekt bara för att du sätter en fullflödes ljuddämpare!!!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka