blir det skador om man tar bort emblem ?

Jag gjorde det på en Golf -00 när den var helt ny. Jag bara bände bort dem, de satt med dubbelhäftande tejp. Tvätta bort resterna och vaxa. Var väldigt försiktig så inte verktyget du använder skadar lacken. Jag gjorde små små repor trots att jag tyckte att jag tänkte till i förväg. Fast det var nog bara jag själv som såg det.



Svar på inlägget: blir det skador om man tar bort emblem ?



Jag tog bort mitt Saab märe på en 9-3:a för att byta till ett nytt. Då jag tog bort min så var det ju en del salgs "Häftmassa" som vart kvar på plåten.. Men det är inga problem att ta bort. MEN, det var två hål rakt igenom plåten på saaben...Men som sagt..det märker du om du tar bort på din... Mvh Jonas


De flesta emblem sitter klistrat. Värm skiten med varmpistol och bänn bort de. Men så kan emblemen även sitta med tappar genom plåten, inte lika roligt att ta bort emblemet o ha X antal hål ist. Går ju att klistra på ett nytt i värsta fall men sånt man man ju kolla på baksidan av plåten innan man börjar slita.


Använd Inte Värme Pistol Det Blir För Varm Och Då Skiter Sig Lacken Gjorde Det På Min Golf 4 Tog Min Sambon Hårfön Funka Bra Som Fan. Mvh Golfen


emblemen på min golf jag hade satt med klister. jag drog bort dem försiktigt.


Ett bra tips är hårfön, värm lite grann inte för mycket åå för nära så de skadar lacken. Sen tar du fiskelina åå lägger bakom emblemet och drar de längsmed. Har inte testat än, blir efter nyår


kan funka med fiskelina


Det fungerar bra med fiskelina, vill du göra det ännu enklare så kan du värma försiktigt med värmepistol innan. Såga dig genom det dubbelhäftande och lägg tryck mot emblemet så du inte sågar längst in mot lacken. Efter att emblemen är borta så att bara det dubbelhäftande är kvar så brukar det fungera bra att ta bort det med gummitrissa som du sätter på borrmaskinen. Kör försiktigt med gummitrissan, annars så kan du få en yta som ser ut som en flammig och dålig polering. Efter du är klar så brukar lite rubbing få upp den sista yta i lacken så att det inte syns att det suttit något emblem på bilen.


hmm det finns ju den varianten som sitter fast me 2 "piggar" också.. alla e inte klistrade o då får din kompis 2 små hål i röven på bilen..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka