polering av matt lack?

Nån som har tips på hur jag ska kunna få tillbaka färgen i lacken på bilen? Särskilt motorhuven är solblekt. Har ingen vidare lust att lägga ut 5000 spänn på en lackrekond hos nån firma.



Svar på inlägget: polering av matt lack?



Kan varmt rekommendera Hagmans polish och clas ohlsons enrulles polermaskin! bilder finns i mitt galleri på hur min blev före och efter! Maskinen går att använda till vaxet med som du givetvis har på efter poleringen. Jag använde Diamant, men det finns tyvärr inte att köpa i butik.


e alla bara rubba den sen polera vaxa inte värre åh skulle d va värre så e d 2000 sandpapper sen rubbing vax


Okej tack för svaret!


Men kan inte rubbing skada lacken om man inte kan använda det ordentligt?


Stämmer bra, du ska inte dra runt i cirklar som du gör med polaeringsmedel.. du ska dra fram o tillbaka åt samma håll.. Det e som jätte små stenar i rubbing. Annars e det risk för att det blir massa repor i cirklar o det e inte snyggt i solljus.


Okej. Låter lite väl riskfyllt att använda rubbing när man inte kan det. Går inte bara att använda vanligt polermedel och få samma/liknande resultat? Btw: En polermaskin skulle jag behöva köpa och nån som har tips om inte allt för dyra sådana? Kollade på den jag fick tips om på clas ohlson och den verkar ju helt okej. Behöver även tips på bra polermedel och vaxer att använda.


Om den är matt så måste du gå på först med ngt medel som har lite slipande effekt om du ska få ett bra resultat. Sök ! Det finns massa bra info om bilvård där ute !


Jag har rubbat och vaxat ett gäng bilar (5+) och aldrig varit med om att det blir några ringar efteråt.. Däremot försviner alla tvätt ringar! Vet inte om jag är naturligt grym på det eller om det inte är så svårt som det sägs! (Jag har då kört med enrullesmaskin från swedol á billig!)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka