Råd ang hatthyllebygge i 240

Hittade ingen tidigare tråd efter lite eftersökningar så jag ställer frågan kort och gott själv; Hur gör man en snygg och prydlig hatthylla själv i en volvo 240? Den skall rymma två 6'9:or och jag funderar på om jag ska ha slutsteget liggandes i mitten...förresten. Får man ha så? Det är ju belysning på den? Ska plattan - i trä? - vara grov för att högtalarna inte ska hoppa eller ska den vara tunn? Kom gärna med förslag till en som inte är så kunnig



Svar på inlägget: Råd ang hatthyllebygge i 240



en 19mm spånskiva sitter som gjutet


tycker du ska köra på lite tjockar MDF skiva. bra material att arbeta i och tål en hel del. finns även färdigskurna MDF skivor för mindre arbeten så man behöver inte köpa en bamse skiva för litet arbete. vad gäller slutsteg så tror jag inte det ska vara några problem, men ja personligen tror d blir hetare att gömma steget i bagageluckan. blir en mycket renare yta och ser klart mkt bättre ut.


Ah okej. Jo steget hade jag i bagaget på Hondan när jag hade den men samtidigt är det ett snyggt steg - tycker i alla fall jag - men..det kanske blir snyggare om man monterar det i skuffen ändå. Ingen som har några byggbilder eller liknande där det syns hur man liksom..*host*..gör allting..? E som inte så...kunnig.


i min 240 har jag gjort en egen. jag tog 22 mm spånskiva och sågade ut den formad efter bakrutan och resterande del av hatthyllan. sen klädde jag den i tyg och monterade dit 6,9 och slutligen satte jag 3 korta reglar under (45x45). så den står så att säga på den andra hatthyllan. smidigt, enkelt och snyggt


Då har jag lite att gå på i alla fall, tackar





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka